RFID-kulunvalvonta henkilöntunnistukseen

  • Tags
  • Turvallisuus
  • Kulunvalvonta
  • Henkilöntunnistus
  • Sisäänpääsyn hallinta

Parempi kuin perinteinen avain. Kulkutunnisteet myös kännykkään.

Turvallista kulunvalvontaa

Kulunvalvonta on yksi tärkeimmistä RFID:n sovellusalueista. Samalla, kun järjestelmä päästää sisään vain siihen oikeutetut henkilöt, se kerää tietoa kulkutapahtumista esimerkiksi työajanseurantaan. RFID:n avulla voidaan seurata, kuka on käynyt tiloissa tai käyttänyt tiettyä laitetta. Kulkemiseen voidaan yhdistää maksaminen tai esimerkiksi materiaalien kulutuksen seuranta tehdastiloissa. Kulunvalvontatunniste on paljon muutakin kuin pelkkä avain. Kulunvalvontajärjestelmän käyttäjä kantaa tunnisteessa mukanaan omia yksilöllisiä tunnistetietojaan, joiden avulla tiedetään, kuka on kulkenut, milloin ja missä. Mobiilitunnistusratkaisumme tuovat kulkutunnisteet matkapuhelimiin. Mobiilitunnistus voidaan liittää vanhaan DESFire-järjestelmään, ja tunnisteet voi lähettää matkapuhelimiin suoraan samasta järjestelmästä.

Kulunvalvontateknologioilla on eroja, jotka näkyvät lukunopeudessa ja -etäisyydessä, laitteiden päivitettävyydessä ja ennen kaikkea turvallisuudessa. 125 kHz:n teknologiat ovat vanhempia ns. proximity-teknologioita, joilla toteutetut sovellukset perustuvat pääasiassa tunnisteen yksilöllisen sarjanumeron, UID:n lukemiseen. 13,56 MHz:n älykorttiteknologioissa on enemmän tilaa ja kapasiteettia monipuolisempia sovelluksia varten. Parempi tiedonsiirtokapasiteetti mahdollistaa myös nykyaikaiset turvaominaisuudet, joita ei voi toteuttaa 125 kHz:n teknologioilla. Jos tarvitaan pitempää lukuetäisyyttä, voidaan kulunvalvontasovelluksia toteuttaa myös UHF-teknologialla (Ultra High Frequency).

Perinteisiin lukkoihin ja avaimiin verrattuna RFID-kulunvalvonta on tehokkaampi tapa hallita kulkemista. RFID-tunnisteet ja lukijat ovat hyvin kestäviä. Lukijan ja tunnisteen välillä ei ole fyysistä kontaktia, joten laitteet eivät kulu mekaanisesti. Järjestelmän hallinta on helppoa; jos tunniste katoaa, sen kulkuoikeudet voi poistaa järjestelmästä parilla hiiren klikkauksella. Tunnisteet ovat edullisia, eikä lukkojen vaihtoa tai uudelleensarjoitusta ei tarvita tunnisteen kadotessa. Järjestelmä voidaan ohjelmoida hyväksymään tietty tunniste esimerkiksi vain rajoitetun ajan. Näin voidaan luoda väliaikaisia kulkuoikeuksia esimerkiksi huoltotöiden tekijöille. Tunnistautumiseen voidaan lisäksi yhdistää henkilökohtainen pin-koodi.

Pitkä elinkaari

Kulunvalvontatuotteidemme valikoimaan kuuluu monipuolisia, kestäviä ja tehokkaita RFID-lukijoita, kontrollereita sekä tageja ja kortteja, jotka keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta RFID-kulunvalvonnassa. Huoltovapailla, kestävillä ja helposti päivitettävillä Idescon RFID-lukijoilla ja muilla RFID-tuotteilla on pitkä elinkaari.

Tuotteidemme ominaisuuksia

Päivitettävyys

Päivitettävät ja muokattavat lukijat mukautuvat järjestelmän vaatimuksiin. Järjestelmäsi kehittyy lukijapäivityksillä ilman laitteiden uusimista.

Kestävyys
ja huoltovapaus

Idescon tuotteet toimivat luotettavasti vaikeimmissa sääolosuhteissa. Useimpien lukijoidemme suojausluokka on IP67. Suosituimmat lukijamallimme kuuluvat kahteen korkeimpaan SFS-EN 62262 -standardin mukaiseen kestävyysluokkaan.

Monipuolinen
tuotevalikoima

Laajasta tuotevalikoimastamme löydät erilaisiin sovelluksiin sopivat RFID-lukijat.

Uusimmat teknologiat

Tulevaisuuden tunnistusjärjestelmät vaativat lukijoilta suorituskykyä. Uusimpiin teknologioihin perustuvilla Idescon lukijoilla rakennat nykyaikaisen ja tehokkaan tunnistusjärjestelmän.

Turvallisuus

Turvallisin DESFire-kulunvalvontateknologia, jossa on parhaat salausmenetelmät. Tarjoamme myös turva-avainten hallintapalvelua turvallisen järjestelmän helppoon ylläpitoon.

Puhelimet kulkutunnisteeksi

Mobiilitunnistusratkaisuillamme liität puhelimet kulkutunnisteeksi järjestelmään. Erillistä järjestelmää tai pilvipalvelua ei tarvita. Lähetä kulkutunnisteet puhelimiin suoraan omasta järjestelmästäsi.

Muut RFID-sovellukset

Ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa tarvitaan pitkiä lukuetäisyyksiä, jotka toteutetaan kustannustehokkaimmin passiivisilla UHF-lukijoilla (Ultra High Frequency). Idescon passiiviset UHF EPC-lukijat lukevat tunnisteita esimerkiksi liikkuvasta autosta 10-15 metrin etäisyydeltä. Ne keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta lukuisissa ajoneuvontunnistus- pysäköinninhallinta- ja logistiikkasovelluksissa ja toimivat luotettavasti myös vaikeissa sääolosuhteissa.

RFID-ratkaisuja tarvitaan kaikilla liiketoiminta-alueilla. RFID kerää ajantasaista tietoa henkilöiden, ajoneuvojen tai tavaroiden liikkumisesta ja vähentää manuaalista työtä ja virheitä. Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut ovat vastaus eri liiketoiminta-alueiden yksilöllisiin tarpeisiin, jotka vaihtelevat pienistä tuotemuutoksista aivan uudenlaisiin RFID-tuotteisiin.

finger

Millainen kulunvalvontalukija kannattaisi valita mihinkin sovellukseen? Lataa ilmainen opas!

arrow
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.