sun-icon
Ajoneuvontunnistus ja logistiikka

Pitkät lukuetäisyydet

Ajoneuvontunnistuksessa pitkät lukuetäisyydet säästävät aikaa ja vaivaa. Kuljettaja voi ajaa portista läpi parkkialueelle käytännössä pysähtymättä. Passiiviset UHF (Ultra High Frequency) -teknologiaan perustuvat Idesco EPC 2.0 -lukijat lukevat tunnisteen jopa 10-15 metrin etäisyydeltä. Idescon passiivisilla EPC 2.0 -lukijoilla toteutetut logistiikkasovellukset vaihtelevat tavaroiden merkinnästä pitempien lukuetäisyyksien tehdasautomaatiosovelluksiin.

Passiivinen UHF-teknologia on kustannustehokas vaihtoehto ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksiin. Teknologia mahdollistaa pitkät lukuetäisyydet passiivisilla tunnisteilla ilman virtalähdettä.

EPC 2.0 -lukijat ovat taaksepäin yhteensopiva vanhempien EPC-tunnisteiden kanssa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

 

Passiivinen vai aktiivinen teknologia?

Passiivinen UHF-teknologia tarkoittaa, että tunnisteessa ei ole omaa virtalähdettä. Tunniste saa signaalin lähettämiseen tarvittavan energian lukijasta. Aktiivisissa tunnisteissa on oma virtalähde kasvattamassa tehoa ja samalla lukuetäisyyttä.

Passiivisten lukijoiden 10-15 metrin lukuetäisyys riittää kuitenkin useimmissa tapauksissa hyvin. Lisäksi passiivisten tunnisteet ovat hinnaltaan aktiivisia tunnisteita edullisempia ja pitkäikäisempiä; ne ovat kestäviä eikä niiden elinkaari pääty pariston loppuessa.

EPC-lukijat kaikkiin sovelluksiin

Ajoneuvontunnistus

Idesco EPC 2.0 -lukijat tunnistavat liikkuvat ajoneuvot niiden tullessa pysäköintialueelle. Lukijaan voi asentaa lisäantennin, joka toimii toisen lukijan tavoin, jolloin ajoneuvoja voidaan tunnistaa kahdelta vastakkaiselta kaistalta samaan aikaan. Tuulilasitunnisteiden lisäksi hyvä vaihtoehto on autosta näytettävä kortti, joka toimii pysäköinnin lisäksi myös kuljettajan tunnisteena työpaikalle.

Logistiikka

EPC 2.0 -lukijat sopivat erilaisiin logistiikkasovelluksiin, joissa tarvitaan pitempiä lukuetäisyyksiä aina 10-15 metriin saakka. Ne toimivat luotettavien ja edullisten passiivisten UHF EPC-tunnisteiden kanssa. Kuhunkin asennusympäristöön tarvitaan omanlaisensa tunniste. Tarjoamme esimerkiksi metallipinnoille sopivia tunnisteita, sekä vaatteeseen kiinnitettäviä, pestäviä tunnisteita pesulasovelluksiin.

Hands-free -sovellukset

Pieni EPC 2.0 Compact on hyvä vaihtoehto, kun kulkuoikeuksien haltijan pitää kulkea kädet vapaana, esimerkiksi sairaalasänkyjen tai muiden suurempien tavaroiden kanssa. EPC 2.0 lukee tunnisteen kaulanauhasta tai tunnistettavasta esineestä jopa neljän metrin etäisyydeltä ilman, että tunnistetta pitää erikseen näyttää lukijalle. Jos ovi aukeaa tunnistautumisen jälkeen automaattisesti, on kulkeminen tavaroiden kanssa helppoa.

Monipuoliset Idesco EPC-lukijat

Salaus ja helppo lukijan päivitys

EPC Gen2v2 -standardin mahdollistama tunnisteen ja lukijan välisen tiedonsiirron turvaava 128-bittinen AES-salaus uusissa EPC 2.0 -lukijoissa. EPC Gen2v2 -standardin ansiosta EPC 2.0 -lukijat voi myös päivittää helposti konfigurointikorttia näyttämällä suoraan asennuspaikalla.

Antikollisio-ominaisuus

Lukija lukee useita lukualueella olevia tunnisteita samanaikaisesti. Kätevä ominaisuus kulunvalvontasovelluksiin, joissa on paljon liikennettä, tai logistiikkasovelluksiin, joissa tunnisteita liikkuu lukijan ohi useita kerralla.

Kulkusuunnan määrittäminen

Tunnisteen kulkusuunnan voi määrittää, jolloin voidaan seurata montako tunnistetta valvottavalla alueella on tietyllä hetkellä.

Monisovellukset

Samalla tunnisteella pääsy autolla pysäköintialueelle ja kulkeminen sisään työpaikalle. Yhdistä tähän lisäksi maksaminen työpaikkaruokalassa.

Lisäantenni

Lukijaan voidaan liittää lisäantenni, jolloin yksi EPC-lukija voi hoitaa kahden lukijan tehtäviä; esimerkiksi seurata kahdesta eri suunnasta tulevaa liikennettä.

Lukualueen säätömahdollisuus

EPC-lukijan lähetystehoa muokkaamalla voi joustavasti säätää lukualuetta. Lukualueen säätäminen on kätevä ominaisuus, jos haluat lukea vain tietyllä alueella olevia tunnisteita ja jättää kauempana liikkuvat tunnisteet ulkopuolelle.

Ota yhteyttä

Nimi*