Tarinamme

Miten meistä tuli Idesco

Tarinamme alkoi 1980-luvun loppupuolella Rautaruukin kiinnostuttua RFID-teknologian mahdollisuuksista. Idesco perustettiin vuonna 1989 itsenäiseksi yhtiöksi kehittämään omaa tunnistusteknologiaa, ja olemmekin yksi ensimmäisistä RFID-teknologiaa kehittäneistä ja kaupallistaneista yrityksistä. Aluksi etätunnistusratkaisujamme hyödynnettiin teollisissa liiketoimintasovelluksissa; esimerkiksi putkipostijärjestelmissä, huoltokohteiden tunnistamisessa ja merkitsemisessä, tai tankkausjärjestelmien automatisoinnissa.

Tarvittiin pioneeriasennetta ja kykyä luoda aivan uudenlaisia ja ennennäkemättömiä ratkaisuja, kun lähdimme asiakkaidemme kumppaniksi mitä erilaisimmille toimialoille kehittämään yhdessä uuden teknologian mahdollisuuksia. Eri teollisuudenaloille kehitettyjen tuotteiden piti kestää likaa, lämpötilanvaihteluja ja iskuja – toimia luotettavasti mitä erilaisimmissa oloissa. Näin ne ovat tehneetkin; jotkut aivan alkuvuosina asentamamme laitteet palvelevat vieläkin samassa tehtävässä ja asennuspaikassa, johon ne meiltä lähdettyään päätyivät. Pian tuotevalikoimamme laajentui erilaisiin henkilöntunnistus- ja kulunvalvontaratkaisuihin. Niissäkin siirryimme pian yhä turvallisempiin ja tehokkaampiin, salausalgoritmeja hyödyntäviin teknologioihin väärinkäytöltä suojattavien kohteiden turvallisuusvaatimusten lisääntyessä. Uusinta kulunvalvonnassa on mobiilitunnistus, jossa kulunvalvontalukija lukee kulkuoikeudet turvallisesti puhelimesta eikä erillistä tunnistetta välttämättä tarvita.

Luotettavuus, jatkuva kehittyminen, kumppanuus ja yksilön kunnioittaminen ovat arvojamme, jotka ovat ohjanneet toimintaamme alusta asti. Olemme aina lähteneet rohkeasti kehittämään uutta, ja samalla olemme olleet monien pitkäaikaisten asiakkaidemme kumppaneita vuosikymmenten ajan. Asiakkaamme arvostavat tuotteidemme kestävyyttä, kokemuksen tuomaa varmuutta ja asiakaskohtaisia yksilöllisiä ratkaisuja. Kaikki tuotteemme on suunniteltu Suomessa, ja siitä osoituksena meille on myönnetty Design from Finland -merkki. Suomalaisten tuotekehittäjien, muotoilijoiden ja mekaniikkasuunnittelijoiden työnjälki näkyy tuotteidemme huolella mietityssä toimivuudessa, kestävyydessä, käytettävyydessä ja ulkoasussa. Kaikki tuotteemme valmistetaan Euroopassa, ja osa niistä Oulussa Teknologiakylässä, jossa voimme seurata niiden kehittymistä ideasta suunnittelijoiden työpöydällä aina valmiiksi tuotteeksi saakka. Meillä on Oulussa nelisenkymmentä työntekijää ja myyntihenkilöstöä muualla Suomessa. Suomessa olemme markkinajohtaja ja muualla Euroopassa vankalla kasvupolulla. Olemme osa ruotsalaista Lagercrantz Group -konsernia.

Monet käyttävät tuotteitamme päivittäin kulkiessaan työpaikoilleen ja muihin tunnistautumista vaativiin kohteisiin. Yrityksemme nimi saattaa silti olla tuntemattomampi, koska lukijoissamme on useimmiten jonkun asiakkaamme logo. Joka päivä, lukijamme tunnistavat henkilöitä, ajoneuvoja ja omaisuutta erilaisissa kulunvalvonta- ja logistiikkasovelluksissa ympäri maailmaa. Ne keräävät tietoa kulkemisesta tai tavaroiden liikkeistä. Samalla ne lisäävät turvallisuutta, auttavat tehostamaan materiaalivirtojen hallintaa ja samalla vähentämään kustannuksia ja energiankulutusta.

Lue lisää RFID-teknologiasta

Yleisesti kysytyt kysymykset

Tutustu tuotteisiimme

Ota yhteyttä

Nimi*