FAQ

Yleistä

 • Räätälöinti ja kiinteä yhteistyö asiakkaan kanssa on yksi kilpailueduistamme. Räätälöimme sekä lukijoita että tunnisteita asiakkaidemme sovelluskohtaisiin tarpeisiin. Tuotekehityksemme toimii kiinteässä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, ja voimme reagoida nopeasti asiakkaidemme vaatimuksiin.

 • Esimerkiksi kaikki kulunvalontalukijamme voidaan toimittaa asiakkaan logolla, ja jos sovelluksessa tarvitaan luottokortin mallisia tunnisteita, voimme printata niihin kuvat asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 • Tuotteemme valmistetaan eurooppalaisilla alihankkijoilla ja omassa toimipaikassamme Oulussa. Kaikki lukijamme suunnitellaan Suomessa, ja niillä on Design from Finland -merkki

 • Meillä on ISO9001 -laatusertifikaatti. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti myös muilla tavoin, esimerkiksi säännöllisten asiakastyytyväisyystutkimusten avulla.

 • Tuotteitamme käytetään osana tunnistus- ja turvajärjestelmiä. Jos olet järjestelmätoimittaja tai jälleenmyyjä, tilaa tuotteet meiltä. Jos haluaisit hankkia tunnistusjärjestelmän, jossa on Idescon lukijat, ota yhteyttä myyntiimme. Autamme sinut eteenpäin.

  Myynnin yhteystiedot

RFID-teknologia

 • Kannattaa päivittää lukijat turvallisempiin Mifare DESFire -teknologiaan pohjautuviin 3DES- tai AES-suojattuihin lukijoihin, ja ottaa käyttöön turvallinen OSDPV2-tiedonsiirtoprotokolla. Suosittelemme myös PIN-koodin käyttöä, koska se parantaa minkä tahansa järjestelmän turvatasoa.

  Kokonaisturvatasoa parannetaan kaikkiin tasoihin kohdistuvilla muutoksilla. Turvallisuus ei riipu vain teknolologiasta, vaan siihen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten koko järjestelmän turvallisuus, kommunikaatioprotokollat lukijoiden ja järjestelmän välillä, tiedon salaustavat ja inhimilliset tekijät.

  Tutustu aiheeseen tarkemmin

   

 • Aktiivinen tunnistusteknologia tarkoittaa sitä, että tunnisteessa itsessään on virtalähde. Passiivinen tunniste saa signaalin lähettämiseen tarvittavan energian lukijasta.

 • Metallia lukuunottamatta matalan ja korkean (13,56 MHz) taajuuden teknologioihin perustuvia tunnisteita voidaan lukea minkä tahansa materiaalin läpi, kuten muovi, puu, kipsilevy, lika, maali, höyry, vesi ja muta. UHF-tunnisteisiin ympäristö vaikuttaa enemmän. Ne eivät esimerkiksi toimi kovin hyvin lähellä kehoa, jossa lyhyeen lukuetäisyyteen tarkoitetut tunnisteet toimivat paremmin. UHF-sovelluksissa kannattaakin käyttää tunnisteita, jotka on erityisesti suunniteltu juuri tiettyyn sovellukseen.

 • Tunnisteen lukunopeus riippuu taajuudesta, jolla se toimii, tunnisteessa olevan tiedon määrästä ja lukijan suorituskyvystä. Tyypillisesti Idescon 64-bittisen tunnisteen luku vie 0,01 sekuntia.

 • A. Passiivisilla matalan ja korkean (13,56 MHz) taajuuden teknologioilla tunniste voidaan lukea maksimissaan 70 mm:n päässä lukijasta. Lukualue riippuu hyvin paljon lukijan antennin koosta.
  B. UHF-teknologioilla (Ultra High Frequency, 869 MHz) tunniste voidaan lukea useiden metrien päästä. Lukualue riippuu hyvin paljon lukijan antennin koosta ja sovelluksesta.

 • Kyllä, jos lukijan suojausluokka on korkeampi kuin IP44. Suurin osa Idescon tuotteista kuuluu suojausluokkaan IP67. Ne kestävät kosteutta ja jopa myös väliaikaisen veteen upottamisen.

 • Ei ole. Idescon tuotteiden tehot ja taajuudet ovat selvästi eri tutkimuslaitosten ja terveysviranomaisten antamien kaikkein tiukimpienkin rajojen alapuolella. Lisäksi tuotteemme ovat puolueettomasti testattuja ja standardien mukaisia.

 • Kaikki Idescon RFID-lukijat on testattu ja ne toimivat laitteista annettujen asetusten ja säännösten mukaisesti. On tutkittu, voivatko RFID-laitteet häiritä muiden elektronisten laitteiden, kuten sydämentahdistimien tai muiden lääketieteellisten laitteiden toimintaa. RFID-laitteiden teho on niin pieni, että se ei voi häiritä muiden laitteiden toimintaa. Ei ole olemassa mahdollisuutta, että toiminnassa oleva RFID-laite voisi esimerkiksi sulkea sydämentahdistimen.

  Kaikki Idescon tunnisteet ovat passiivisia. Se tarkoittaa, että niissä ei ole virtalähdettä eikä tunniste lähetä signaalia. Tunniste ei siten vaikuta ympäristöönsä mitenkään.

 • Idescon tuotesivuilta voi suoraan ladata useita dokumentteja. Jotkut dokumentit lähetetään Sinulle pyynnöstä. Jos et löydä sivuiltamme tarvitsemaasi tietoa, kysy meiltä.

  Ota yhteyttä

   

Yleistä lukijoista

 • Kaikki Idescon lukijat voidaan asentaa jopa metallipinnalle, mutta lukuetäisyys on metallille asennettaessa tavallisesti lyhyempi. Olemme kuitenkin kehittäneet asennuslevyn, jonka avulla lukija asennetaan hieman metallipintaa ylemmäksi, jolloin metallin auheuttaman elektromagneettisen pyörrevirran vaikutukset lukuetäisyyteen vähenevät.

 • Koska kulunvalvontajärjestelmien liitynnät eivät ole standardoituja ja ne voivat poiketa toisistaan, täytyy lukijoita muokata eli konfiguroida eri järjestelmiin sopivaksi. Idescon lukijat ovat hyvin joustavia konfigurointiominaisuuksiensa vuoksi. Meillä on valmiita konfigurointeja jotka ovat yhteensopivia useimpien kulunvalvontajärjestelmien kanssa. CONF-numero sisältää tiedon esimerkiksi Wiegand-kytkennän dataviestin pituudesta ja bittien ajoituksesta sekä näppäimistön ja äänimerkin toiminnasta. Kysy lisätietoja asiakastuesta.

 • Ajurit voi ladata osoittesta ftdichip.com:

  Ajurit

8 CD 2.0 -lukijat (MIFARE DESFire)

 • Turva-avaimet ovat olennainen osa MIFARE DESFire -teknologiaa ja muita turvallisia korttiteknologioita. Lukijat ja tunnisteet tunnistavat toisensa kahdenvälisessä tunnistamismenettelyssä niihin ohjelmoitujen turva-avainten avulla.

 • Turva-avaimet voi määrittää laitevalmistaja, järjestelmätomittaja tai loppuasiakas. Tärkeintä on, että kaikki osapuolet tietävät, kuka turva-avaimet omistaa.

 • Kyllä, voit määrittää haluamasi turva-avaimet lukijoille ja tunnisteille Idescon Descoder-työkalulla. Idesco voi myös tehdä tämän määrityksen sinulle palveluna.

 • Kyllä. Turva-avaimia voi vaihtaa uudelleenkonfiguroimalla lukijan ja tarvittaessa koodaamalla uudet kulkutunnisteet.

 • Riippuen käytetystä liityntätekniikasta kaapelointi voi olla jopa yli 150 metriä.

Mobiilitunnistus

 • Kyllä, Idesco ID -palvelua ja Idesco ID -sovellusta käytettäessä puhelimessa voi olla kulkuoikeudet useaan eri paikkaan. Puhelin ja lukija tunnistavat toisensa, kun sovelluksen haltija on tullut puhelimen kanssa lukijan lähietäisyydelle, joten hänen ei tarvitse valita, mitä kulkuoikeuksia milloinkin tarvitaan.

 • Lukija lukee kulkuoikeudet puhelimesta jopa yli kymmeneen metriin saakka. Haluttu lukuetäisyys määritetään lukijan asetuksista. Lukijan asetusten päivittämiseen voi käyttää esimerkiksi erillistä Mobile Coder -puhelinsovellusta.

  Tutustu Mobile Coderiin

 • Mobiilitunnisteen voimassaoloaika määritetään järjestelmästä

 • Kyllä ovat. Esimerkiksi Idescon Mobile Coder -sovellus toimii NFC:n kautta.

UHF-lukijat

 • Idescon pitkän lukuetäisyyden EPC-lukijat ovat passiivisia. Ne lukevat passiivisia tunnisteita, joissa ei ole omaa virtalähdettä.

 • Idescon EPC-lukijat lukevat tunnisteen jopa 10-15 metrin etäisyydeltä. Idescon pienikokoinen EPC 2.0 Compact “hands-free” -kulunvalvontalukija lukee tunnisteen jopa neljän metrin etäisyydeltä.

 • Lukijoiden ja tunnisteiden optimaalisella sijoituksella on hyvin suuri vaikutus UHF-sovellusten lukuetäisyyksiin, sekä tietenkin myös lukijan antennin optimaalisella suuntaamisella. Olemme tehneet hyödyllisen tietopaketin lukijoiden ja tunnisteiden optimaalisesta asentamisesta ajoneuvontunnistussovelluksiin. Voit ladata sen tästä.

  Lataa

Tutustu tuotteisiimme