FAQ
Kysymyksiä ja vastauksia RFID-teknologiasta ja Idescon RFID-tuotteista
-
Yleistä
-
Saako Idescolta asiakaskohtaisesti räätälöityjä tuotteita?
Räätälöinti ja kiinteä yhteistyö asiakkaan kanssa on yksi kilpailueduistamme. Räätälöimme sekä lukijoita että tunnisteita asiakkaidemme sovelluskohtaisiin tarpeisiin. Tuotekehityksemme toimii kiinteässä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, ja voimme reagoida nopeasti asiakkaidemme vaatimuksiin.
-
Voinko toimia Idescon tuotteiden jälleenmyyjänä omalla tuotemerkilläni?
Esimerkiksi kaikki Access-lukijamme voidaan toimittaa asiakkaan logolla, ja jos sovelluksessa tarvitaan luottokortin mallisia tunnisteita, voimme printata niihin kuvat asiakkaan toiveiden mukaisesti.
-
Miten järjestelmän turvatasoa voidaan parantaa?
Tehokkain tapa parantaa järjestelmän turvallisuutta on suojata se AESCO-turvaratkaisullamme. Voit myös päivittää lukijat turvallisempiin Mifare DESFire -teknologiaan pohjautuviin 3DES- tai AES-suojattuihin lukijoihin. Mifare® on luotettava ja laajasti käytetty avoin teknologiastandardi. Mifare® DESFire ei ole vain turvallisin, mutta päihittää myös Mifare® Classicin monisovellusominaisuuksiensa vuoksi. Turvallisuuteen ja monisovelluksiin on kulunvalvontaratkaisujen kehityksessä kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Elleivät monisovellukset vielä tunnu ajankohtaiselta, ne saattavat olla sitä jo lähitulevaisuudessa.
Suosittelemme myös PIN-koodin käyttöä, koska se parantaa minkä tahansa järjestelmän turvatasoa.
PIN-koodi on turvallinen siksi, koska sitä ei tallenneta itse korttiin, johon se on liitetty. PIN-koodin verifikaatio tapahtuu järjestelmässä, joka vertaa annettua PIN-koodia ja kortin dataa keskenään, joten kortin kadotessa siihen liiittyvää PIN-koodia ei voi saada selville itse kortista.
Kun puhutaan turvallisuustason kehittämisestä yleensä, on otettava huomioon, että kokonaisturvatasoa parannetaan kaikkiin tasoihin kohdistuvilla muutoksilla. Turvallisuus ei riipu vain teknolologiasta, vaan siihen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten koko järjestelmän turvallisuus, kommunikaatioprotokollat lukijoiden ja järjestelmän välillä, tiedon salaustavat ja inhimilliset tekijät.
Tarjoamme myös turva-avainten kokonaisvaltaista hallintapalvelua, jossa huolehdimme järjestelmäsi turvallisista DESFire-lukijoista ja tunnisteista sekä niiden ylläpitämisestä kokonaisvaltaisesti.
-
Mikä on aktiivisen ja passiivisen RFID-teknologian ero?
Aktiivinen tunnistusteknologia tarkoittaa sitä, että tunnisteessa itsessään on virtalähde. Passiivinen tunniste saa signaalin lähettämiseen tarvittavan energian lukijasta.
-
Minkä materiaalien läpi tunniste voidaan lukea?
Metallia lukuunottamatta matalan ja korkean (13,56 MHz) taajuuden teknologioihin perustuvia tunnisteita voidaan lukea minkä tahansa materiaalin läpi, kuten muovi, puu, kipsilevy, lika, maali, höyry, vesi, muta ja orgaaninen kudos kuten ihmiset ja eläimet. UHF-tunnisteisiin ympäristö vaikuttaa enemmän, joten UHF-sovelluksissa kannattaakin käyttää tunnisteita, jotka on erityisesti suunniteltu juuri tiettyyn sovellukseen.
-
Miten nopeasti tunniste voidaan lukea?
Tunnisteen lukunopeus riippuu taajuudesta, jolla se toimii, tunnisteessa olevan tiedon määrästä ja lukijan suorituskyvystä. Tyypillisesti Idescon 64-bittisen tunnisteen luku vie 0,01 sekuntia.
-
Mikä on tunnisteen lukuetäisyys?
A. Passiivisilla matalan ja korkean (13,56 MHz) taajuuden teknologioilla tunniste voidaan lukea maksimissaan 70 mm:n päässä lukijasta. Lukualue riippuu hyvin paljon lukijan antennin koosta.
B. UHF-teknologioilla (Ultra High Frequency, 869 MHz) tunniste voidaan lukea useiden metrien päästä. Lukualue riippuu hyvin paljon lukijan antennin koosta ja sovelluksesta. -
Voiko lukijoita asentaa ulos?
Kyllä, jos lukijan suojausluokka on korkeampi kuin IP44. Suurin osa Idescon tuotteista kuuluu suojausluokkaan IP67. Ne kestävät kosteutta ja jopa myös väliaikaisen veteen upottamisen (30 minuuttia metrin syvyydessä).
-
Onko RFID haitallista ihmisille tai eläimille?
Ei ole. Idescon tuotteiden tehot ja taajuudet ovat selvästi eri tutkimuslaitosten ja terveysviranomaisten antamien kaikkein tiukimpienkin rajojen alapuolella. Lisäksi tuotteemme ovat puolueettomasti testattuja ja standardien mukaisia.
-
Voivatko Idescon RFID-lukijat haitata sydämentahdistimien tai muiden muiden elektronisten laitteiden toimintaa?
Kaikki Idescon RFID-lukijat on testattu ja ne toimivat laitteista annettujen asetusten ja säännösten mukaisesti. On tutkittu, voivatko RFID-laitteet häiritä muiden elektronisten laitteiden, kuten sydämentahdistimien tai muiden lääketieteellisten laitteiden toimintaa. RFID-laitteiden teho on niin pieni, että se ei voi häiritä muiden laitteiden toimintaa. Ei ole olemassa mahdollisuutta, että toiminnassa oleva RFID-laite voisi esimerkiksi sulkea sydämentahdistimen.
Kaikki Idescon tunnisteet ovat passiivisia. Se tarkoittaa, että niissä ei ole virtalähdettä eikä tunniste lähetä signaalia. Tunniste ei siten vaikuta ympäristöönsä mitenkään.
-
Mistä saan Idescon tuotteisiin liittyvää teknistä tietoa ja asennusohjeita?
Idescon tuotesivuilta voi suoraan ladata useita dokumentteja. Jotkut dokumentit lähetetään Sinulle pyynnöstä. Jos et löydä sivuiltamme tarvitsemaasi tietoa, ota yhteyttä: support@idesco.fi.
-
Tarjoaako Idesco demo-ohjelmistoja tai demolaitteistoja?
Kyllä, demo-ohjelmistoja on saatavilla joillekin tuotteillemme ja voit myös ostaa demolaitteita. Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä: support@idesco.fi.
-
Mistä saan USB-lukijan ajurit?
Ajurit voi ladata täältä: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
-
Saako Idescolta asiakaskohtaisesti räätälöityjä tuotteita?
-
Microlog
-
Toimiiko Automode-komento RS485:ssa?
Kyllä. Huomioi, että jos lukijalle annetaan toinen komento, se peruuttaa Automoden. Näin ollen Automode-komento annetaan muiden komentojen jälkeen.
-
Toimiiko Automode-komento RS485:ssa?
-
Älykorttilukijat
-
Voiko lukijan asentaa metallipinnalle? Lukuetäisyys näyttää lyhenevän?
Kaikki Idescon lukijat voidaan asentaa jopa metallipinnalle, mutta lukuetäisyys on metallille asennettaessa tavallisesti lyhyempi. Olemme kuitenkin kehittäneet asennuslevyn, jonka avulla lukija asennetaan hieman metallipintaa ylemmäksi, jolloin metallin auheuttaman elektromagneettisen pyörrevirran vaikutukset lukuetäisyyteen vähenevät.
-
Mitä tarkoittaa lukijan tilauksen yhteydessä pyydetty CONF-numero?
Koska kulunvalvontajärjestelmien liitynnät eivät ole standardoituja ja ne voivat poiketa toisistaan, täytyy lukijoita muokata eli konfiguroida eri järjestelmiin sopivaksi. Idescon lukijat ovat hyvin joustavia konfigurointiominaisuuksiensa vuoksi. Meillä on valmiita konfigurointeja jotka ovat yhteensopivia useimpien kulunvalvontajärjestelmien kanssa. CONF-numero sisältää tiedon esimerkiksi Wiegand-kytkennän dataviestin pituudesta ja bittien ajoituksesta sekä näppäimistön ja äänimerkin toiminnasta. Kysy lisätietoja asiakastuesta.
-
Voiko lukijan asentaa metallipinnalle? Lukuetäisyys näyttää lyhenevän?
-
UHF-lukijat
-
Ovatko Idescon UHF-lukijat aktiivisia vai passiivisia?
Idescon pitkän lukuetäisyyden EPC-lukijat ovat passiivisia. Ne lukevat passiivisia tunnisteita, joissa ei ole omaa virtalähdettä.
-
Mikä on Idescon EPC-lukijoiden lukuetäisyys?
Idescon EPC-lukijat lukevat tunnisteen jopa 10-15 metrin etäisyydeltä. Idescon pienikokoinen EPC Slim “hands-free” -kulunvalvontalukija lukee tunnisteen jopa neljän metrin etäisyydeltä.
-
Mikä vaikuttaa UHF-lukijoiden toimintaan ja lukuetäisyyksiin?
Lukijoiden ja tunnisteiden optimaalisella sijoituksella on hyvin suuri vaikutus UHF-sovellusten lukuetäisyyksiin, sekä tietenkin myös lukijan antennin optimaalisella suuntaamisella. Olemme tehneet hyödyllisen tietopaketin lukijoiden ja tunnisteiden optimaalisesta asentamisesta ajoneuvontunnistussovelluksiin: https://idesco.fi/wp-content/uploads/2016/11/Idesco-EPC-ajoneuvontunnistus.pdf
-
Ovatko Idescon UHF-lukijat aktiivisia vai passiivisia?
Tilaa uutiskirjeemme! Saat tuoreimmat RFID-uutiset suoraan sähköpostiisi.