Arkisto

Hygieeninen ja turvallinen kulunhallinta sairaaloissa

Mihin kannattaa kiinnittää huomioita valittaessa kulunvalvontalukijoita sairaaloihin?

Automaattinen kulunhallinta lisää sairaaloiden turvallisuutta ja auttaa tehostamaan niiden toimintaa. Kulunhallinnan lisäksi on tärkeää voida rajoittaa esimerkiksi työvälineiden käyttöä tai varmistaa, että esimerkiksi lääkevarastoihin pääsee vain henkilökohtaisilla kulkuoikeuksilla. RFID-lukijoilla ja -tunnisteilla kulkemista voidaan rajoittaa turvallisesti, tilakohtaisesti, kellonaikojen mukaan, henkilö- ja henkilöryhmätasoilla tai näiden yhdistelmillä. Muutokset on helppo tehdä järjestelmästä käsin. Tiloissa käyneet henkilöt saadaan tarvittaessa jälkikäteen selville.

Sairaaloissa hygienia on erityisen tärkeää. Lukijat ja tunnisteet tulee voida puhdistaa säännöllisesti ja tehokkaasti. Kannattaa kiinnittää huomiota, että lukijoiden suojausluokka on vähintään IP67, jolloin ne on täysin suojattu ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Jos sairaalassa on käytössä henkilökohtaiset näppäiltävät pin-koodit, on sileä kapasitiivinen näppäimistö helpoin ja nopein puhdistaa. Myös mekaanisen, liikkuvan näppäimistön voi toki puhdistaa, mutta kannattaa huolehtia siitä, että lukijan suojausluokka varmasti kestää säännöllisen puhdistamisen kemikaaleilla. Kannattaa myös valita näppäimistötyyppi, jossa näppäinten välissä ei ole likaa tai kosteutta kerääviä rakoja.

Tarjoamme useita erilaisia kapasitiivisia ja mekaanisia näppäinlukijavaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin. Aivan kuten kestävissä näppäimettömissä lukijoissammekin, myös Idescon näppäinlukijoissa on korkea IP67 -suojausluokka. Lukijat voi huoletta pyyhkiä puhtaaksi siivouskäyttöön tarkoitetuilla puhdistus- ja desinfiointiaineilla. Muistathan, että Idescon näppäinlukijoiden asetuksia on helppo muuttaa asennuspaikalla vain konfigurointikorttia näyttämällä. Tällöin niistä saa esimerkiksi pin-kooditunnistuksen väliaikaisesti pois käytöstä esimerkiksi aikoina, jolloin halutaan tehostaa sairaalahygieniaa.

Tunnistusratkaisut, jotka mahdollistavat kulkemisen kokonaan pintoihin tai esineisiin koskematta, sopivat erityisen hyvin sairaalaympäristöihin. Tilasta toiseen voidaan kulkea esimerkiksi kantamusten kanssa koskematta mihinkään, mutta kuitenkin kulkuoikeuksien rajoittamana.

EPC-lukijat lukevat tunnisteen esimerkiksi kaulanauhasta useamman metrin etäisyydeltä, jolloin esimerkiksi sairaalasänkyjen siirtäminen tilasta toiseen on vaivatonta.

Uusi Idesco Mobile Lite -mobiilitunnistusratkaisu turvatasolla 1 on hygieeninen ratkaisu esimerkiksi sairaalan sisäoville. Kulkuoikeudet todennetaan matkapuhelimesta, joka voi olla taskussa. Tunnistusetäisyys voidaan säätää joustavasti yhden ja yhdeksän metrin välille, ja ovesta mennään sisään koskematta pintoihin tai kulkuoikeudet sisältävään matkapuhelimeen.

Sairaaloihin sopivat erityisesti:

Idescon lukijoita on asennettu esimerkiksi Rijkshospitalet -sairaalaan Oslossa. Siellä kiiteltiin erityisesti Idescon lukijoiden nopeaa asennusta, joka mahdollisti sairaalan pitämisen täydessä toiminnassa mittavan kulunvalvontajärjestelmän uusimisen aikana. Lue lisää.