Pohjoisessa talvi asettaa omat haasteensa ulko-olosuhteissa käytettäville laitteille. Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitaan sopivaa RFID-lukijaa pimeisiin, kylmiin ja kosteisiin ulkotiloihin?
- Laaja käyttölämpötila-alue varmistaa, että lukijat toimivat moitteettomasti kovassakin pakkasessa. Idescon lukijat toimivat markkinoiden laajimmalla käyttölämpötila-alueella; -40 °C – +55 °C. Lukijoiden käytettävyys äärimmäisissä lämpötiloissa on osoitettu myös testein.
- Erillisten näppäinten väliin voi joskus mennä lunta tai kosteutta, joka jäätyessään haittaa näppäimistön toimintaa. Idescolla on näppäinlukijavaihtoehtoja, joissa ei ole erillisiä, alas painuvia näppäimiä. Näppäinpainallukset lukijan pinnalta rekisteröivä elektroniikka on suojassa laitteen sisällä. Lukijan voi turvallisesti asentaa myös paikkoihin, joissa ei ole suojaa lumelta ja vesisateelta.
- Lukijan suojausluokka kertoo, miten hyvin se kestää kosteutta ja pölyä. Korkea suojausluokka varmistaa osaltaan, että lukija toimii hyvin myös talviolosuhteissa. Useimpien Idescon lukijoiden suojausluokka on IP67. Nämä lukijamme ovat täysin pölyn- ja kosteudenkestäviä, ja ne kestävät myös veteen upottamisen.
- Talviaikaan kannattaa kiinnittää huomiota lukijan näkyvyyteen ja näppäimistön käytettävyyteen pimeässä. Ohjelmoitava näppäimistön taustavalo helpottaa lukijan käyttöä. Taustavalo voidaan pitää automaattisesti päällä tiettyyn aikaan päivästä, tai se voidaan ohjelmoida syttymään tunnisteen lukemisesta. Taustavalon ansiosta näppäimistöä voi käyttää, vaikka asennuspaikalla ei olisi muuta valoa.
Markkinoiden laajin käyttölämpötila-alue on mm. huipputurvallisissa 8 CD 2.0 DESFire-lukijoissa.