RFID logistiikassa ja ajoneuvontunnistuksessa: pitkät lukuetäisyydet ja monipuoliset tiedonkeruumahdollisuudet. Nyt myös turvattu tiedonsiirto 128-bittisellä AES-salauksella

  • EPC-lukijat
  • Passiivinen UHF-teknologia
  • Ajoneuvontunnistus
  • Logistiikka

Enemmän metrejä, kustannustehokkaampi toteutus - nyt myös salauksella suojattu tiedonsiirto

RFID logistiikassa ja ajoneuvontunnistuksessa

Ajoneuvontunnistuksessa pitkät lukuetäisyydet säästävät aikaa ja vaivaa. Kuljettaja voi ajaa portista läpi parkkialueelle käytännössä pysähtymättä. Passiiviset UHF (Ultra High Frequency) -teknologiaan perustuvat EPC-lukijamme pystyvät lukemaan tunnisteen jopa 10-15 metrin etäisyydeltä. Idescon passiivisilla EPC-lukijoilla toteutetut logistiikkasovellukset vaihtelevat tavaroiden merkinnästä pitempien lukuetäisyyksien tehdasautomaatiosovelluksiin.

Passiivinen UHF-teknologia on kustannustehokas vaihtoehto ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksiin. Teknologia mahdollistaa pitkät lukuetäisyydet passiivisilla tunnisteilla ilman virtalähdettä. Idescon passiiviset UHF EPC-lukijat voi lisäksi asentaa langattomasti, mikä lisää niiden käyttömahdollisuuksia ja pienentää asennuskustannuksia.

Olemme hiljattain päivittäneet EPC-lukijamme uuteen versioon EPC 2.0., jossa on tunnisteen ja lukijan välisen tiedonsiirron turvaava 128-bittinen AES-salaus. Se estää tunnisteen lukemisen järjestelmän ulkopuolelta. Uuden EPC 2.0 -lukijan voi päivittää suoraan konfigurointikorttia näyttämällä. Lukijaa ei päivitettäessä enää tarvitse kytkeä pois järjestelmästä ja asentaa siihen uutta ohjelmistoa – pelkkä konfigurointikortin näyttäminen lukijan asennuspaikalla riittää.

EPC 2.0:n uusien ominaisuuksien takana on EPC Gen2:n viimeisin päivitys, versio 2. Uusi EPC 2.0, jossa on kaikki vanhempien EPC-lukijan kätevät ominaisuudet, on myös taaksepäin yhteensopiva vanhempien EPC-tunnisteiden kanssa.

Idescon EPC-lukijoissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia

Salaus ja helppo lukijan päivitys

EPC Gen2v2 -standardin mahdollistama tunnisteen ja lukijan välisen tiedonsiirron turvaava 128-bittinen AES-salaus uusissa EPC 2.0 -lukijoissa. EPC Gen2v2 -standardin ansiosta EPC 2.0 -lukijat voi myös päivittää helposti konfigurointikorttia näyttämällä suoraan asennuspaikalla.

Antikollisio-ominaisuus

Lukija lukee useita lukualueella olevia tunnisteita samanaikaisesti. Kätevä ominaisuus kulunvalvontasovelluksiin, joissa on paljon liikennettä, tai logistiikkasovelluksiin, joissa tunnisteita liikkuu lukijan ohi useita kerralla.

Kulkusuunnan määrittäminen

Tunnisteen kulkusuunnan voi määrittää, jolloin voidaan seurata montako tunnistetta valvottavalla alueella on tietyllä hetkellä.

Monisovellukset

Samalla tunnisteella pääsy autolla pysäköintialueelle ja kulkeminen sisään työpaikalle. Yhdistä tähän lisäksi maksaminen työpaikkaruokalassa.

Lisäantenni

Lukijaan voidaan liittää lisäantenni, jolloin yksi EPC-lukija voi hoitaa kahden lukijan tehtäviä; esimerkiksi seurata kahdesta eri suunnasta tulevaa liikennettä.

Lukualueen säätömahdollisuus

EPC-lukijan lähetystehoa muokkaamalla voi joustavasti säätää lukualuetta. Lukualueen säätäminen on kätevä ominaisuus, jos haluat lukea vain tietyllä alueella olevia tunnisteita ja jättää kauempana liikkuvat tunnisteet ulkopuolelle.

Toimivat ajoneuvontunnistussovellukset - lisätietoa tunnisteiden ja lukijoiden sijoittamisesta

Asennusympäristö vaikuttaa erityisen paljon UHF-sovelluksiin. Lukijoiden ja tunnisteiden välinen etäisyys, ympäristö, lukijan asento ja tunnisteen tyyppi voivat vaikuttaa ratkaisevasti sovelluksen onnistumiseen. Lataa käyttöohje, jossa on lisätietoa EPC 2.0 -lukijoiden ja yhteensopivien tunnisteiden optimaalisesta sijoittamisesta toisiinsa nähden ajoneuvontunnistussovelluksissa.

Tietosuojakäytäntö

Passiivinen vai aktiivinen teknologia?

Passiivinen UHF-teknologia tarkoittaa, että tunnisteessa ei ole omaa virtalähdettä. Tunniste saa signaalin lähettämiseen tarvittavan energian lukijasta. Aktiivisissa tunnisteissa on oma virtalähde kasvattamassa tehoa ja samalla lukuetäisyyttä. Passiivisten lukijoiden 10-15 metrin lukuetäisyys riittää kuitenkin useimmissa tapauksissa hyvin. Lisäksi passiivisten tunnisteet ovat hinnaltaan aktiivisia tunnisteita edullisempia ja pitkäikäisempiä; ne ovat kestäviä eikä niiden elinkaari pääty pariston loppuessa.

 

Muut RFID-sovellukset

Yksi RFID:n tärkeimmistä sovellusalueista on automaattinen sisäänpääsyn hallinta. Tiloihin kulkemista voidaan ohjata automaattisesti henkilökohtaisten kulkuoikeuksien mukaan. Kulkutapahtumista saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi työajanseurannassa. Mobiilitunnistusratkaisumme tuovat kulkutunnisteet puhelimiin.

RFID-ratkaisuja tarvitaan kaikilla liiketoiminta-alueilla. RFID kerää ajantasaista tietoa henkilöiden, ajoneuvojen tai tavaroiden liikkumisesta ja vähentää manuaalista työtä ja virheitä. Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut ovat vastaus eri liiketoiminta-alueiden yksilöllisiin tarpeisiin, jotka vaihtelevat pienistä tuotemuutoksista aivan uudenlaisiin RFID-tuotteisiin.

finger

EPC-lukijat Enemmän metrejä, kustannustehokkaampi toteutus

arrow
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.