RFID-sovellukset

  • RFID-sovellukset
  • Kulunvalvonta
  • Ajoneuvontunnistus
  • Logistiikka
  • Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut

Tehokkaat tiedonkeruumenetelmät

RFID tehostaa liiketoimintaa

Yksi RFID:n tärkeimmistä sovellusalueista on automaattinen sisäänpääsyn hallinta. Tiloihin kulkemista voidaan ohjata automaattisesti henkilökohtaisten kulkuoikeuksien mukaan. Kulkutapahtumista saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi työajanseurannassa. Samalla tunnisteella voi olla muitakin toimintoja, kuten maksaminen.

Ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa tarvitaan pitkiä lukuetäisyyksiä, jotka toteutetaan kustannustehokkaimmin passiivisilla UHF-lukijoilla (Ultra High Frequency). Idescon passiiviset UHF EPC-lukijat lukevat tunnisteita esimerkiksi liikkuvasta autosta 10-15 metrin etäisyydeltä. Ne keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta lukuisissa ajoneuvontunnistus- pysäköinninhallinta- ja logistiikkasovelluksissa ja toimivat luotettavasti myös vaikeissa sääolosuhteissa.

RFID-laitteiden langaton asennus ilman kaapelointeja luo mahdollisuuksia aivan uudenlaisille RFID-sovelluksille. Langattomasti asennettavat RFID-lukijat ja langaton tiedonsiirto tuovat etätunnistamisen ja RFID:n tiedonkeruumahdollisuudet kohteisiin, joihin ei voi tai kannata vetää kaapelointeja. Tällaisia ovat esimerkiksi ulkoasennukset, joissa päätelaitteet sijaitsevat kaukana toisistaan, historialliset rakennukset, väliaikaiset tunnistussovellukset tai liikkuva kohde, esimerkiksi kulkuneuvo.

RFID-ratkaisuja tarvitaan kaikilla liiketoiminta-alueilla. RFID kerää ajantasaista tietoa henkilöiden, ajoneuvojen tai tavaroiden liikkumisesta ja vähentää manuaalista työtä ja virheitä. Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut ovat vastaus eri liiketoiminta-alueiden yksilöllisiin tarpeisiin, jotka vaihtelevat pienistä tuotemuutoksista aivan uudenlaisiin RFID-tuotteisiin.

Mitä RFID on?

Tutustu RFID-teknologian perusteisiin.

Katso esitysmateriaali

Case ACG Pulse: Jakelujärjestelmä

ACG Pulsen Q-Spin -jakelujärjestelmä on tuonut 70 prosentin säästöt työkäsineiden kulutuksessa.

Lue lisää

04.09.2017

Ensi vuoden alkuun mennessä julkistamme uuden EPC-lukijaversion, jossa on tunnisteen ja lukijan välisen tiedonsiirron turvaava 128-bittinen AES salaus.

Lue lisää
Lisää uutisia
finger

Tilaa uutiskirjeemme

arrow
Asiakastuki