Arkisto

Turvallinen ja joustava järjestelmä perustuu OSDPv2 -protokollaan

Simac IDS käyttää järjestelmissään Idescon turvallisia OSDP V2 -lukijoita, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen tiedonsiirron lukijan ja järjestelmän välillä

Simac IDS on alankomaalainen järjestelmätoimittaja, jonka työajanseuranta- ja kulunvalvontajärjestelmiä käytetään esimerkiksi vapaa-ajan palveluita tarjoavissa yrityksissä ja koulutusorganisaatioissa. Loppuasiakkailleen Simac IDS tarjoaa helppokäyttöisiä kulunvalvontaratkaisuja turvallisuudesta tinkimättä. Simac IDS käyttääkin järjestelmissään Idescon turvallisia OSDPv2 -lukijoita, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen tiedonsiirron lukijan ja järjestelmän välillä.

– Haluamme, että ratkaisumme säästävät asiakkaidemme aikaa, kertoo Patrick Manders, Simac IDS:n toimitusjohtaja. Järjestelmiemme suunnittelun tavoitteena on, että niiden käyttäjille syntyisi positiivinen käyttökokemus. Asiakkaidemme pitää voida käyttää aikansa omien asiakkaidensa – vieraiden, työntekijöiden, opiskelijoiden tai muiden asiakkaiden palvelemiseen, ei käyttäjätietojen rekisteröintiin ja hallintaan. Uusimmat teknologiat tuovat kaivattua joustavuutta. Ne tuovat mukanaan myös useampia tunnistautumistapoja, ja sen myötä käyttömukavuutta, kertoo Patrick Manders.

Turvalliset Idescon lukijat

– Olemme tehneet Idescon kanssa pitkään yhteistyötä, ja jaamme heidän kanssaan samat ajatukset pitkäaikaisten kumppanuussuhteiden hyödyistä. Lukijoiden laadun ohella kaikkein tärkeintä on, että Idescolla ymmärretään meidän ja asiakkaidemme vaatimukset ja tavoitteet järjestelmien suhteen, sanoo Patrick Manders.

Patrick Manders, toimitusjohtaja, Simac IDS
Patrick Manders, toimitusjohtaja, Simac IDS

Idescon OSDPv2 -yhteensopivat MIFARE DESFire -lukijat lukevat kulkukortit ja tunnisteet ja siirtävät tiedot turvallisesti Simacin järjestelmään. Turvallisen korttiteknologian lisäksi myös järjestelmän suojaaminen on tärkeää. Uudemmat teknologiat kyllä estävät korttien kopioinnin ja suojaavat lukijan ja kortin välisen tiedonsiirron, mutta yhtä tärkeää on suojata järjestelmä hakkeroinnilta.

Perinteisesti käytetty Wiegand-protokolla ei tue salattua tiedonsiirtoa lukijasta järjestelmään. 15 vuotta sitten alettiin kehittää turvallisempaa avoimen standardin kaksisuuntaista OSDP-tiedonsiirtoprotokollaa, joka tuo turvallisuuden lisäksi muitakin etuja.

OSDP

OSDP (Open Supervised Device Protocol) on SIA:n (America’s Security Industry Association) vuonna 2012 julkaisema standardi. OSDP-standardi kehitettiin ohjaamaan lukijoiden ja kontrollerien/tai järjestelmien välille kehitettäviä kaksisuuntaisia tiedonsiirtoratkaisuja. OSDP käyttää RS-485 -tiedonsiirtotapaa, joka on turvallisempi kuin RS-232 tai Wiegand. RS-485 tukee kaksisuuntaista tiedonsiirtoa ja siirtää lisäksi suurempia määriä tietoa, ja kauemmas kuin Wiegand.

OSDP on avoin standardi, joten eri valmistajien OSDP-laitteet sopivat yhteen. OSDP:n viimeisimmässä versiossa OSDP v2:ssa (2.1.7) tiedonsiirtoa suojaa käytännössä murtamaton 128-bittinen AES-salaus. Jokaista tiedonsiirtotapahtumaa varten luodaan oma satunnainen salausavain. Tämä estää niin kutsutut toistohyökkäykset, joissa hakkeri yrittää tallentaa tiedonsiirtoa ja yrittää syöttää sitä järjestelmään päästäkseen sisään.

Järjestelmien suunnittelussa voi hyödyntää OSDP v2:n kaksisuuntaista tiedonsiirtoa myös muilla tavoin. Sen kautta voidaan turvallisesti lähettää näytölliseen lukijaan käyttäjäkohtaisia viestejä.

OSDPv2 ja Simac IDS

OSDP v2 oli Simac IDS:n valinta jo turvallisuutensa vuoksi, mutta myös joustavuus on tärkeää. – Turvallisuutta ei voi liikaa painottaa nykyään, sen pitää olla aina etusijalla. Siitäkin syystä OSDP v2 kuuluu nyt tuotevalikoimaamme, sanoo Patrick Manders.

– Kuitenkin, meidän asiakaskuntamme arvostaa myös joustavuutta. OSDP v2 tuo joustavia, uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää monipuolisia toimintoja järjestelmään. Lisäksi se on turvallinen valinta myös tulevaisuuden kannalta. Se perustuu avoimiin standardeihin, joten OSDP v2-protokollaan perustuvilla ratkaisuilla on pitkä elinkaari. Voimme tavoitteemme mukaisesti kehittää pitkäikäisiä ratkaisuja asiakkaillemme, jatkaa Patrick Manders.

Idescon OSDPv2 -lukijat

Idescon OSDPv2 -lukijat ovat uusimpia MIFARE DESFire -lukijoita, jotka suojaavat sekä kortin ja lukijan että lukijan ja järjestelmän välisen tiedonsiirron tehokkaalla 128-bittisellä AES-salauksella. Turvallisuutensa lisäksi MIFARE DESFire  ja OSDPv2 ovat avoimia standardeja. Ne ovat siten yhteensopivia muiden valmistajien laitteiden kanssa.

Idescon lukijat tunnetaan kestävyydestään ja luotettavuudestaan. Niissä on korkeat iskunkestävyys- ja suojausluokitukset, joten ne voi huoletta asentaa ympäristöihin, joissa on hankalat sääolosuhteet tai ilkivallan riski. Lukijakoteloita on paljon erilaisia, ilman näppäimistöä tai näppäimistön kanssa.

Turvallisen, kaksisuuntaisen OSDPv2 -protokollan lisäksi 8 CD 2.0 D -lukijassa on näyttö, joka mahdollistaa monipuoliset, interaktiiviset tunnistussovellukset, ja esimerkiksi käyttäjäkohtaiset viestit järjestelmästä.