Arkisto

Toimivat pitkän matkan tunnistussovellukset

Pitkien lukuetäisyyksien tunnistussovelluksissa on erityisen tärkeää, että tunniste on oikeanlainen, lukija ja tunniste sijoitetaan juuri oikein toisiinsa nähden ja asennusympäristön haasteet otetaan tarkasti huomioon.

Pitkien lukuetäisyyksien tunnistussovelluksissa on erityisen tärkeää, että tunniste on oikeanlainen, lukija ja tunniste sijoitetaan juuri oikein toisiinsa nähden ja asennusympäristön haasteet otetaan tarkasti huomioon sovellusta suunnitellessa. Nämä kaikki nimittäin vaikuttavat ratkaisevasti lukuetäisyyteen ja sovelluksen toimivuuteen. EPC-tunnistamisesta kertovalta sivulta löydät lomakkeen, jonka täyttämällä saat sähköpostiisi hyödyllisen oppaan. Siinä kerrotaan miten lukijat ja tunnisteet kannattaa sijoittaa toisiinsa nähden ajoneuvontunnistussovelluksissa, ja miten asennusympäristö ja lukijoiden säteilykuviot vaikuttavat lukuetäisyyksiin.

EPC-tunnisteita on monia erilaisia käyttötarkoituksen mukaan. Kuten kaikista RFID-tunnisteista, myös EPC-tunnisteista saadaan hyvin kestäviä erilaisilla pintamateriaaleilla ja -kuorilla. Kolhuille alttisiin tavarakontteihin kannattaa valita suuri, kestävärakenteinen, varmasti paikoillaan pysyvä tunniste, jonka voi ruuvata kiinni alustaansa. Laitosvaatteiden pesulalogistiikkaa voi tehostaa silikonipintaisilla, joustavilla, pesua kestävillä EPC-tunnisteilla, jotka voi ommella kiinni vaatteeseen.

Tunnisteen käyttötarkoituksen lisäksi myös asennuspinta on ratkaiseva EPC-tunnisteen valintakriteeri. Esimerkiksi auton tuulilaseille on omanlaisensa tunnisteet, jotka eivät välttämättä edes toimi muunlaisilla asennuspinnoilla. Tarrakiinnitteinen tunniste taas sopii pinnoille, joihin ei haluta porata ruuveja tunnisteen kiinnitystä varten.

Seuraavassa yhteenveto valikoimassamme olevista EPC-tunnisteista ja niiden ominaispiirteistä käyttötarkoituksen ja asennuspinnan mukaan:

Metallipinnat

Idesco EPC Metal Tag ABS

Logistiikkasovelluksiin sopiva tunniste, joka sopii metallipintojen lisäksi myös muille pinnoille.

Idesco EPC Ultra Tag ABS 

Kestävä ja vankkarakenteinen, edellistä suurikokoisempi tunniste, joka sopii esimerkiksi konttien merkitsemiseen. Sopii metallipintojen lisäksi myös muille pinnoille.

EPC Omni-ID IQ

Tarrakiinnitteinen, metallipintaisten tavaroiden merkitsemiseen soveltuva tunniste erilaisiin logistiikkasovelluksiin.

Tuulilasi

Idesco EPC Windshield Label

Tuulilasiin asennettava tunniste ajoneuvontunnistussovelluksiin. Se rikkoontuu poistettaessa, joten sitä ei voi poistaa ehjänä ja kiinnittää toiseen ajoneuvoon.

Vaatteiden merkitseminen

EPC Silicone tag WT-A521 GR

Vaatteiden pesulalogistiikkaa helpottava, joustava ja pesunkestävä silikonipintainen tunniste.

Kortit kulunvalvontaan ja/tai ajoneuvontunnistukseen

ldesco EPC MIFARE Card ja EPC + HID Prox card

Kulunvalvonta ja ajoneuvontunnistus voidaan yhdistää samaan korttiin. Samaa korttia luetaan sekä EPC-lukijalla että tavallisella kulunvalvontalukijalla, jolloin sekä työpaikan parkkihalliin että työpaikalle pääsee samalla kulunvalvontakortilla. EPC:n kanssa samaan korttiin saatavana HID Prox -ja MIFARE Classic sekä MIFARE DESFire -teknologiat.

Idesco EPC Sail Tag

Pienikokoinen EPC-tunniste kulunvalvontasovelluksiin.

Tutustu EPC-tunnisteisiin ja EPC 2.0 -lukijaan.