Arkisto

Näytöllinen RFID-lukija ratkaisi tunnistautumisongelman

Australialaisen High Frequencyn kehittämässä Mobile Linen Hub -järjestelmässä on Idescon näytöllinen RFID-lukija.

RFID-ratkaisut auttavat kehittämään erilaisia itsepalveluperiaatteella toimivia palveluita tarjoamalla asiakkaalle automaattisen tavan tunnistautua.

Australialaisen High Frequencyn kehittämä Mobile Linen Hub on kuljetuskonttiin sijoitettu liinavaatevarasto, josta lyhyen aikaa vierailevat majoitusasiakkaat voivat tunnistautumalla hakea vuorokauden ympäri liinavaatteita. Maksu liinavaatteista lisätään asiakkaan tilille varastosta poistuttaessa.

Järjestelmässä kokeiltiin ensin Wiegand-yhteydellä toimivia perinteisiä matalan taajuuden lukijoita, jotka eivät kuitenkaan täysin vastanneet asiakkaiden tarpeisiin. Lukijat eivät olleet tarpeeksi turvallisia, ja lisäksi vanhalla tekniikalla toimivia kortteja on helpompi kopioida. Suurin ongelma kuitenkin oli käytettävyys. Jos järjestelmä ei hyväksynyt asiakkaan korttia, lukija pystyi vain näyttämään punaista valoa ja äänimerkin, ja jätti asiakkaan ihmettelemään miksi korttia ei hyväksytty.

Tunnistustapahtuman hylkäämiseen voi olla useita syitä; asiakkaan kortti ei ole enää voimassa, asiakkaalla on maksamattomia maksuja, tai vain, että varastossa oli jo sillä hetkellä joku ja sisään voisi päästä hetken kuluttua. Hämmentyneet asiakkaat soittivat seuraavaksi asiakastukeen ongelman selvittämiseksi.

High Frequency ratkaisi ongelman Idescon näytöllisillä 8 CD 2.0 D Pin -lukijoilla. Huipputurvallisena DESFire-lukijana se ratkaisi korttien kopiointiin liittyvät turvallisuusongelmat. High Frequency saa Idescolta myös turva-avaimilla ohjelmoidut lukijat ja kortit, eikä heillä itsellään mene resursseja ja aikaa niiden ohjelmointiin. Järjestelmä toteutettiin asentamalla yksi lukija sekä sisäänpääsy- että poistumispuolelle. Lukijat on yhdistetty Ethernetiin RS-485 -ulostuloon asennetulla Ethernet-muuntimella. High Frequencyn kehittämä järjestelmäsofta kommunikoi lukijoiden kanssa OSDP-protokollan kautta

Uuden ratkaisun myötä järjestelmän käytettävyys parani huomattavasti. Lukijan näytöllä näkyy nyt asiakkaalle lukutapahtumaan liittyvää tietoa, kuten ”pääsy hyväksytty”, ”pääsy hylätty, tili ei ole käytössä” tai ”tila on varattu, yritä hetken kuluttua uudelleen”. Tukipuhelut vähenivät reilusti, ja palvelun käytettävyys parani huomattavasti.

Etsiessään parempaa vaihtoehtoa 125 kHz:n lukijoille High Frequency huomasi OSDP-tiedonsiirtoprotokollan hyödyt näytöllisissä RFID-lukijoissa.. – Toimittajia vertaillessani huomasin, että Idesco on ainoa varteenotettava lukijavalmistaja, jolla on tarjolla OSDP-yhteensopiva värinäytöllinen RFID-lukija, kertoo Isaac Hayes High Frequencylta.

Idescon näytöllinen lukija on nyt ja tulee myös tulevaisuudessa olemaan olennainen osa Mobile Linen Hub -järjestelmäämme, myös sen tulevissa versioissa, kertoo Isaac Hayes.

Idesco Oy on oululainen RFID-teknologian asiantuntija yli 30 vuoden kokemuksella. Tuotteitamme ovat RFID-lukijat ja -tunnisteet, kulunvalvonnan mobiiliratkaisut, järjestelmiä ohjaavat kontrollerit ja RFID-lukijan sisältävät kosketusnäyttöpäätteet. Tuotteidemme avulla kerätään tietoa ja parannetaan turvallisuutta erilaisissa kulunvalvonta-, ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa ympäri maailmaa.

High Frequency auttaa kaupallisia pesuloita kehittämään liiketoimintaansa RFID-pohjaisten ratkaisujen avulla.

Näytölliset RFID-lukijat