Arkisto

Monenlaiset näppäinlukijat

Näppäimistön kestävyys ja toimivuus ovat keskeisiä lukijan laatua määrittäviä tekijöitä.

Näppäimistön kestävyys ja toimivuus ovat keskeisiä lukijan laatua määrittäviä tekijöitä. Kaikissa käyttökohteissa on omat vaatimuksensa näppäimistöille, ja joissain maissa jopa kansalliset säädökset määrittelevät, millaisia näppäimistöjä kulunvalvontakohteisiin voi asentaa.

Koska käyttötarkoitukset ja asennuskohteiden vaatimukset eroavat toisistaan, meillä onkin tarjolla monenlaisia näppäimistöjä, joista varmasti löytyy sopiva kaikkiin asennuksiin. Kannattaa muistaa, että valitsetpa minkä Idescon näppäinlukijan tahansa, kestävyydestä ja korkeista suojausluokituksista ei tarvitse tinkiä. Näppäinlukijan alle voi asentaa myös käytettävyyttä parantavan kulma-asennuslevyn. Seuraavassa on lyhyt yhteenveto näppäinlukijoidemme ominaisuuksista helpottamaan valintaa.

 

Liikkuvat näppäimet

Painettaessa liikahtava, painalluksesta vasteen antava näppäimistö on monissa maissa pakollinen. Tällä halutaan varmistaa, että erilaiset käyttäjäryhmät voivat käyttää näppäimistöjä esteettömästi erilaisissa julkisissa tiloissa. Toki kaikissa näppäinlukijoissa, sekä mekaanisissa että kapasitiivisissa, onnistunut näppäinpainallus voidaan osoittaa myös äänellä. Jos käyttäjä ei näe näppäimistön numeroita, käytettävyyttä ja oikeiden näppäinten paikantamista helpottaa myös keskimmäisen näppäimen kohdalla oleva kohouma. Idescon VM- ja VS -lukijoissa on painettaessa liikahtavat näppäimet. Huolimatta liikkuvista näppäimistöstä, nämä lukijat ovat kuitenkin hyvin kestäviä ja ne on helppo puhdistaa. Ne kestävät kosteutta ja iskuja hyvin, joten niitä voi huoletta käyttää kaikissa olosuhteissa, myös ulkona ja kaikenlaisissa lämpötiloissa.

 

Sileä kapasitiivinen näppäimistö

Kapasitiivinen näppäimistö rekisteröi näppäinpainallukset lukijan pinnalta. Tällainen näppäimistö voi olla hyvä valinta, jos liikkuvia näppäimiä ei tarvita. Etuna on erityisen helppo puhdistettavuus, koska lukijan pinta on sileä. Näppäimistön väliin ei myöskään pääse mitään ylimääräistä, ja näppäinten paikat osoittava tarra on helppo vaihtaa uuteen tarvittaessa. Myös lukijat, joissa on kapasitiivinen näppäimistö, voidaan ohjelmoida antamaan näppäinpainalluksesta vaste äänimerkillä.

 

Näppäimistön taustavalo

Kaikkiin Idescon lukijoihin saa näppäimistön taustavalon, joka helpottaa näppäimistön käyttöä pimeässä. Valo voi olla päällä koko ajan, tiettyinä kellonaikoina tai sen voi ohjelmoda syttymään, kun tunniste tuodaan lukijan lähelle. Valon värin voi ohjelmoida haluamakseen.

Tutustu RFID-lukijoihin tarkemmin