Mitä kestävyysluokitukset kertovat?
Lukijoita tarvitaan muuallakin kuin siisteissä toimistoissa. Jos lukijaa suunnitellaan ulkotiloihin tai muihin hankaliin asennuskohteisiin, kannattaa vilkaista tuotteen datalehdestä kestävyysluokitukset. Ne kertovat, että tuote on suunniteltu ja testattu luotettavasti toimivaksi luokituksen mukaisissa olosuhteissa.
Viime aikojen pakkaslukemissa ajankohtainen on ollut lukijoiden käyttölämpötilaluokitus. Idescon lukijoissa se on vähintään -30 °C – +55 °C, monissa jopa -40 °C – +55 °C. Lukijamme eivät hyydy kovassakaan pakkasessa, joten Suomen talveen ne ovat turvallinen valinta.
IP- eli suojausluokitus kertoo, kuinka tehokkaasti elektronisessa laitteessa on estetty nesteiden ja pienten hiukkasten, kuten pölyn ja lumikiteiden pääsy laitteen sisälle. Tämäkin on tärkeä ominaisuus lumisiin, jäisiin tai likaisiin kohteisiin sijoitettaville lukijoille. Jo vuosikymmenten ajan tuotteillamme on ollut korkeat suojausluokat, ja monissa laitteissa ne yltävät jopa IP67:ään asti. Tämä tarkoittaa täydellistä pölyn- ja kosteudenkestävyyttä. Suojausluokkaan vaikuttaa eniten, onko lukijassa kaapeli vai liitin; kaapelillisissa lukijoissa se voi olla jopa IP67.
Tuotteen paloluokitus kertoo muovisen lukijakotelon kyvystä vastustaa syttymistä ja palamista. Testattujen lukijoidemme yleisimmät paloluokitukset ovat UL 94 -standardin mukaiset HB ja V-2.
Teollisuuskohteissa lukijat voivat helposti kolhiintua, ja julkisilla paikoilla, tai kouluissa ja vankiloissa vaarana on ilkivalta. Valittaessa lukijaa tällaisiin kohteisiin kannattaa kiinnittää huomiota IK-luokitukseen. IK-luokitus tarkoittaa miten kovia ulkoisia mekaanisia iskuja laite kestää särkymättä. Testattujen lukijoidemme iskunkestävyydet vaihtelevat IK-09:n ja IK-10:n välillä. Jos lukijan luokitus on IK-09, se kestää 10 joulen iskut, ja IK-10 riittää jopa 20 jouleen asti.
Valikoimastamme löydät lukijat, joissa on yhdessä sekä korkea suojausluokka että iskunkestävyysluokka.