Arkisto

Lukijateknologiat ja lukijavaihtoehdot

Idescon lukijat ovat yhteensopivia useimpien korttiteknologioiden ja eri toimittajien valmiiden järjestelmätuotteiden kanssa.

Kun on aika päivittää tai laajentaa kulunvalvontajärjestelmää, muistathan että Idescon lukijat ovat yhteensopivia useimpien korttiteknologioiden ja eri toimittajien valmiiden järjestelmätuotteiden kanssa.  Lukijoissamme on myös useita erilaisia liitäntöjä, jolloin ne liittyvät saumattomasti useimpiin järjestelmiin. Tutustuthan lukijoiden datalehtiin; niissä kerrotaan kaikki lukijan kanssa yhteensopivat siruteknologiat, liitännät ja kotelovaihtoehdot. Missä tahansa lukijateknologiavaihtoehdossa näppäinlukija lisää turvallisuutta henkilökohtaisella pin-koodivarmistuksella.

Seuraavassa on yhteenveto tällä hetkellä tarjoamistamme lukijateknologioista. Valitsetpa mitkä tahansa lukijat tai teknologian, muistathan, että meiltä saat tueksesi myös asiantuntevan ja nopean asiakaspalvelun. Olemme valmiina auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin missä tahansa järjestelmäsi elinkaaren vaiheessa.

MIFARE DESFire

MIFARE DESFire on tällä hetkellä markkinoiden turvallisimpia kulunvalvontateknologia, ja erityisesti pohjoismaissa se syrjäyttää pian muut teknologiat. Syynä suosioon on sen ylivoimainen turvallisuus ja päivitysmahdollisuudet, minkä vuoksi samoilla lukijoilla selviää useita vuosia ilman tarvetta uusia laitteita. Se on myös taaksepäin yhteensopiva MIFARE Classicin kanssa, joten jos haluat siirtyä vaiheittain MIFARE Classicista DESFireen, voit alkaa lisätä DESFire-lukijoita järjestelmään. Uusittuasi kaikki, voit halutessasi päivittää koko järjestelmän DESFireen. Kuten kaikki MIFAREn teknologiat, myös MIFARE DESFire perustuu avoimeen standardiin, jolloin et ole sidottu yhteen laitevalmistajaan. Kaikki 8 CD 2.0 -tuoteperheen lukijat ovat DESFire-lukijoita. Lukuisat kotelovaihtoehdot ja tiedonsiirtoprotokollat (mm. OSDP v2 ja RS-485) ovat saatavillasi. Toimitamme lukijat suoraan loppuasiakkaan kohteeseen turva-avaimilla ohjelmoituna, jos järjestelmätoimittaja ei halua ohjelmoida lukijoita itse. Tarvittaessa palveluumme kuuuluu myös sopimus loppuasiakkaan kanssa DESFire-lukijoiden asiakaskohtaisten turva-avainten säilyttämisestä niin kauan, kuin loppuasiakas haluaa.

MIFARE Classic

NXP kehitti 13,56 MHz:n taajuudella toimivan MIFARE Classicin 1990-luvulla. Siitä tuli pian suosittu teknologia, koska suorituskyvyssä ja turvallisuudessa se päihitti aiemmin markkinoille tulleet matalan taajuuden teknologiat, jotka usein eivät perustuneet MIFAREn tavoin avoimiin standardeihin. Tämä suosittu Smart Card -teknologia on vielä yleisesti käytössä monenlaisissa järjestelmissä. Idescon 7 C 2.0 -sarjaan kuuluvat lukijat lukevat MIFARE Classic -tunnisteiden UID:ia eli yleistä sarjanumeroa.

125 kHz

7 AH-sarjan lukijat ovat niin sanottuja Prox-teknologioita. Ne lukevat 125 kHz:n taajuudella lukuisia yhteensopivia eri siruvalmistajien tunnisteita. Löydät niistä tarkempaa tietoa 7 AH -lukijoiden datalehdistä. Prox-lukijoita käytetään yksinkertaisissa sovelluksissa, joissa ei ole suuria turvavaatimuksia. Idescon 7 AH -lukijoissa on paljon muokattavia ominaisuuksia ja ne on helppo liittää monenlaisiin Prox-järjestelmiin.

LEGIC

MIFARE DESFiren tavoin myös LEGIC suojaa tiedonsiirron turvallisimmilla salaustekniikoilla. LEGIC on Keski-Euroopassa yleisesti käytössä oleva teknologia korkeaa turvatasoa vaativissa kulunvalvontakohteissa. Idescolta löydät useita kestäviä LEGIC Prime ja LEGIC Advant -lukijavaihtoehtoja. Idescon 8 CL 2.0 LEGIC-lukijat lukevat muun muassa myös MIFARE DESFire -tunnisteita.

Transparent

Niin sanottu Transparent-tyyppinen lukijatyyppi on uudenlainen ratkaisu, joka mahdollistaa tiedonsiirron ohjaamisen entistä vahvemmin järjestelmästä käsin. Tunnisteelta järjestelmään liikkuva tieto kulkee lukijan läpi täysin salattuna, ja lukija ei käsittele tietoa mitenkään. Kun kaikkea ohjataan järjestelmästä, on transparent-lukijaratkaisu hyvin turvallinen ja samalla järjestelmän ylläpidon kannalta edullinen ratkaisu. Järjestelmän kehittäminen on joustavaa, koska kaikki muutokset voidaan tehdä ohjelmistoon eikä laitepäivityksiä tarvitse tehdä. Idescon Transparent-lukija 9 CD 2.0 Slim Pin T on yhteensopiva ranskalaisen turvallisuusviranomaisen ANSSI:n 1. tason arkkitehtuurin kanssa.