Arkisto

ACG Pulsen jakeluautomaatti tehostaa varastonhallintaa

Idescon 7 C 2.0 tehostaa varastonhallintaa Prysmian Finlandin toimipisteissä.

Työpaikan tutulle RFID-tunnisteelle voi löytyä uusia käyttökohteita varastonhallinnan tehostamisesta. Kaapelituotteita valmistavan Prysmian Finlandin toimipisteissä on otettu käyttöön ACG Pulsen Q-Spin -jakelujärjestelmä työkäsineiden varastonhallintaan ja jakeluun. Noin vuoden verran käytössä ollut jakeluautomaatti on jo tuonut 70 prosentin säästöt työkäsineiden kulutuksessa. Lisäksi säästyy työntekijöiden aikaa, koska nyt työkäsineet ovat aina saatavana ilman odottelua. Laite helpottaa myös varaston suunnittelua, koska käsineiden kulloinenkin määrä on tiedossa koko ajan. Prysmianin työntekijät käyttävät jakeluautomaattia samalla tunnisteella, joka toimii myös heidän kulkukorttinaan työpaikalle.

Q-Spin -jakeluautomaattiin on asennettu Idescon 7 C 2.0 -lukija, joka lukee RFID-tunnisteen. ACG Pulsen toimitusjohtaja Jarmo Nissinen kertoo, että 7 C 2.0 on ollut hyvä valinta järjestelmään. Hänen mukaansa Idesco on yleensäkin luotettava toimittaja, lukijat ovat laadukkaita ja helppokäyttöisiä, toimitukset tulevat nopeasti, ja asiakastukea ja neuvontaa saa silloin kun sitä tarvitsee. Myös ACG Pulsen tuotekehitysjohtaja Esa Järvinen on ollut tyytyväinen Idescoon laitetoimittajana. – Idescon lukijoita olemme käyttäneet siksi, koska saamme tukea ja teknistä tietoa nopeasti. Kentällä on erityyppisiä formaatteja ja standardeja, ja Idescon lukijoilla olemme täyttäneet kaikki asiakkaiden tarpeet, hän kertoo.

Ennen Q-Spin -jakelujärjestelmän tuloa käsineet olivat lukitussa varastossa, josta työnjohtaja antoi ne työntekijöille. Nyt työntekijät saavat työkäsineet ilman odottelua silloin kun niitä tarvitsevat. Käyttäjä kirjautuu Q-Spin -laitteeseen RFID-tunnisteella ja valitsee haluamansa tuotteen ohjauspaneelin kautta. Nouto aktivoituu ja tuote tuodaan pudotusaukkoon. Q-Spin kirjaa esineen poiston ja päivittää tietokannan sekä käyttäjän henkilökohtaisen tilin. Toimintatiheys ja tilastotiedot ovat saatavana verkossa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän kautta. Nämä tiedot voidaan poimia lisäanalyyseja varten ja varaston täydentäminen voidaan optimoida niiden avulla.

ACG Pulse toteutti yhdessä JotBar Solutions Oy:n ja Prysmianin kanssa liityntäpinnat JotBar Production -työajanseurantajärjestelmästä käsineautomaattiin. Käsineiden jakelujärjestelmä on osoittautunut teknisesti luotettavaksi ja saanut aikaan mittavia säästöjä työkäsineiden kulutuksessa. ACG Pulsen toimitusjohtaja Jarmo Nissisen mukaan Q-Spin -järjestelmä voi maksaa itsensä takaisin jopa alle vuodessa. Idescon lukija on tärkeässä roolissa laitteen toimivuuden kannalta, koska lukijan kautta annetaan oikeudet järjestelmään, kertoo Jarmo Nissinen.

Tutustu Prysmianin käsineautomaatin toimintaan ACG Pulsen videolla

ACG Pulse Oy kehittää, tuottaa ja myy pientarvikkeiden ja työsuojaimien varastointiautomaatteja. Yhtiö tarjoaa automaatteihin myös GIP Tool hallintaohjelmiston, RFID-laitteet ja tarvittavat asennus- ja tukipalvelut.

Prysmian Group on kehittyneiden energia- ja tietoverkkokaapeleiden ja -ratkaisujen markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 7,5 miljardia euroa, sillä on 50 maassa 88 yhtiötä sekä 17 tutkimus- ja kehityskeskusta sekä palveluksessaan noin 19.000 henkilöä. Prysmian Finlandilla on palveluksessaan 500 henkilöä ja toimipisteet Pikkalassa ja Oulussa.

Idesco Oy toimittaa RFID-tuotteita turvallisempiin ja tehokkaampiin tunnistusjärjestelmiin. Idescon tuotteita ovat kulunvalvontalukijat ja -tunnisteet, ajoneuvontunnistuslaitteet, kontrollerit ja RFID-lukijan sisältävät kosketusnäyttöpäätteet, joita käytetään esimerkiksi työajanseurannassa, maksupäätteenä ja toimintojen ohjauksessa. Idescon tuotteiden avulla kerätään tietoa ja parannetaan turvallisuutta kulunvalvonnassa, ajoneuvontunnistuksessa ja logistiikassa.

JotBar Solutions Oy on vuonna 2009 perustettu IT-alan yritys, joka toimittaa vaativia työajanseuranta-, kulunvalvonta- ja logistiikkaratkaisuja teollisuuteen.