Arkisto

Kulunvalvontajärjestelmien turvallisuus on yhä tärkempää

Korttiteknologioiden erot vaikuttavat kulunvalvontakohteen turvallisuuteen.

Mitä korttiteknologiaa teidän kulunvalvontajärjestelmässänne käytetään? RFID-korttiteknologiat ovat erilaisia. Niiden erot näkyvät siinä, miten joustavasti kulunvalvontajärjestelmää voi laajentaa tai päivittää, tai miten paljon kapasiteettia lukijoista ja tunnisteista saadaan irti yhä monipuolisempia järjestelmiä varten. Ennen kaikkea korttiteknologioiden erot vaikuttavat kuitenkin kulunvalvontakohteen turvallisuuteen.

Jos teidän organisaatiossanne suunnitellaan kokonaan uutta kulunvalvontajärjestelmää, kannattaa valita MIFARE DESFire -korttiteknologia. Se suojaa tunnisteen tiedot turvallisella 128-bittisellä AES- tai TDES-salauksella. Tiesitkö, että vain riittävällä salauksella varustetut RFID-tunnisteet ovat täysin turvassa hakkeroinnilta tai kopioinnilta? MIFARE® DESFire -teknologian toinen etu on, että se on avoin, standardoitu teknologia. Se tarkoittaa sitä, että voit hankkia järjestelmäsi kanssa yhteensopivia MIFRE® DESFire -laitteita, lukijoita ja tunnisteita myöhemmin useilta laitevalmistajilta ja kilpailuttaa hankintasi.

Kulunvalvontajärjestelmän kokonaisturvallisuutta voidaan parantaa monilla tavoilla. Seuraavassa on yhteenveto niistä:

  • Henkilökohtainen pin-koodi tunnistaumiseen kortin lisäksi
  • Valitse teknologia, jota ei voi kopioida tai hakkeroida
  • Harkitse niin sanottuja ”transparent” -lukijoita, jotka mahdollistavat kaiken järjestelmässä kulkevan tiedon hallitsemisen järjestelmästä käsin siten, että lukija ei käsittele tietoa itsenäisesti
  • Valitse tiedonsiirtoprotokollaksi turvallinen OSDP v2
  • Liitä vanhaan Wiegand-järjestelmään, jossa tieto kulkee salaamattomana:
    • salauksella suojatut MIFARE® DESFire -lukijat ja -tunnisteet, sekä
    • liitä salauksen purkava moduli tai ohjelmisto järjestelmän kontrolleriin

Tilaa sähköpostiisi artikkeli: A Path to More Secure Access Control (suomenkielinen versio on tulossa myöhemmin).