Kulunvalvontajärjestelmä rauhoitti levottoman asuintalon

06.10.2020

apartment access control

Slovakialainen RYS toteutti Idescon lukijoilla kulunvalvontajärjestelmän, joka on ruohonjuuritason esimerkki siitä, miten kulunvalvontaratkaisut voivat todella parantaa ihmisten turvallisuutta konkreettisella tasolla. Ennen automaattisen kulunvalvonnan käyttöönottoa asuintalo Bratislavassa tunnettiin pahamaineisena paikkana, johon ei tehnyt mieli jalallaan astua. Huumekauppiaat ja muut epämääräiset kulkijat häiritsivät talon asukkaita, ilkivalta ja paikkojen sotkeminen olivat arkipäivää. Asukkaat eivät tunteneet oloaan turvalliseksi. Asiakkaamme RYS toteutti Idescon lukijoilla asuintaloon kulunvalvontajärjestelmän, joka on tuonut asukkaille turvaa kodeissaan ja parantanut asumisen laatua.

RFID waste bin access

Kuva: RYS

Yli kolmenkymmenen vuoden ajan alalla toiminut RYS on erikoistunut kulunvalvonnan kokonaisratkaisuihin erityisesti asuintaloissa. Pentagon-nimellä tunnettuun asuintaloon toteutettiin laaja kulunvalvontajärjestelmä, johon liitettiin yli sata Idescon lukijaa. Idescon 8 CD 2.0- ja 7 C 2.0 -lukijat valvovat pääsyä asuintaloon pohjakerrokseen ja porraskäytäviin. Myös hisseihin pääsee vain tunnisteella, joka käy vain oman kerroksen hissiin. Järjestelmä rajoittaa siten asukkaiden kulkua myös asuintalon sisällä vain omiin kerroksiin. Järjestelmä ulottuu jopa talon jäteastioihin, joita ei voi enää käyttää ilman talon asukkaaksi tunnistavaa RFID-tagia. Samalla järjestelmä kerää reaaliaikaista tietoa talon kulkutapahtumista sekä odottamattomista häiriöistä, kuten auki jääneistä ovista tai murtautumisyrityksistä, jolloin niihin voidaan reagoida heti.

RFID reader access elevator

Kuva: RYS

Kun edellä kuvatut ongelmat, paikkojen särkeminen ja epämääräiset ylimääräiset kulkijat talossa olivat asukkaiden riesana päivittäin, oli selvää että taloon asennettavien laitteiden tuli kestää kovaakin käsittelyä. Korkea, pölyltä, lialta ja kosteudelta suojaava IP67-suojausluokka oli itsestään selvä valinta, samoin korkea iskunkestävyys, mikä ilmaistaan lukijoiden IK-luokituksella. Se on Idescon lukijoissa IK-09-IK-10, jolloin lukijat kestävät rikkoontumatta 10-20 joulen voimalla tulevia iskuja. Projektipäällikkö Marcela Benuskova RYS:ltä kertoo lisäksi, että Idescon lukijoiden optiseen tekniikkaan perustuva tamper-hälytys on käytössä toimintavarmempi kuin monissa muissa lukijoissa oleva mekaaniseen toimintaperiaatteeseen perustuva tamper-hälytys, joka usein antaa vääriä hälytyksiä.

–Idescon tiimin kanssa on kiva pitää yhteyttä, he vastaavat meille aina nopeasti, ystävällisesti, ammattimaisesti ja positiivisella asenteella. He paneutuvat kaikkiin kysymyksiin kunnolla ja ovat valmiita joustaviin tuotemuutoksiin. Tästä esimerkkinä on  8 CD 2.0 Compact -lukijamodulin muokkaaminen paremmin ovipuhelimeemme sopivaksi ja Basic-lukijan linssi erikoisvärillä. Tilaamamme Idescon tuotteet tulevat meille ajallaan ja moitteettomassa kunnossa, Marcela Benuskova kertoo.

– Idescon tuotteita kehitetään tulevaisuutta silmällä pitäen, joten niiden varaan voi rakentaa pitkäikäisen ja joustavasti päivittyvän kulunvalvontajärjestelmän. Muutenkin tuotteiden ominaisuudet, aina uudenaikaisesta muotoilusta turvaominaisuuksiin ovat sitä mitä toivomme järjestelmiemme lukijoilta, kertoo Marcela Benuskova. Idescolla on vakaa hinnoittelu ja voimme tehdä puitetilauksia, jotka helpottavat meillä pitkän tähtäimen suunnittelua ja omien tuotteidemme markkinointia, Marcela Benuskova jatkaa.

Kuva: RYS

–  Muutos, joka kulunvalvontajärjestelmän käyttöönoton jälkeen tässä asuintalossa saatiin aikaan, oli hämmästyttävä, jatkaa Marcela Benuskova. – Turvallisuus ja viihtyvyys paranivat huomattavasti, ja talon asuntojen arvo on alkanut nousta. Asukkaat ovat alkaneet jälleen suhtautua luottavaisesti yhteisöönsä ja sen tulevaisuuteen. Tällaiset kulunvalvontaratkaisut auttavat konkreettisesti vähentämään rikollisuutta ja lisäävät luottamusta yhteisöön, sanoo Marcela Benuskova RYS:iltä.

Muita uutisia

Asio booking system compatible with Idesco ID

13.01.2023

Nyt kaikkiin kulunvalvontajärjestelmiin, joissa on Idescon mobiiliyhteensopivat lukijat, voidaan liittää myös Asion varausjärjestelmä

Lue lisää

09.01.2023

8 CD 2.0 MI -lukijoiden Bluetooth-asetuksia voi halutessaan muokata myös Idesco Mobile Coder -puhelinsovelluksella.

Lue lisää

05.01.2023

Suuremmissa yrityksissä voi olla tarve lähettää uusia tunnisteita puhelimiin säännöllisesti, vaikka ympäri vuorokauden. Tällöin ratkaisuna on Idesco ID:n Full Integration -palvelutaso

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.