Krakovan lentokentälle Idescon kulunvalvontalukijat

14.02.2017

Puolalainen järjestelmätoimittaja Dyskret Poland Ltd. on on asentanut Krakovan lentokentälle toimittamaansa kulunvalvontajärjestelmään yli 450 Idescon Basic- ja Slim Pin -lukijaa. Dyskretin järjestelmäasennukset tehtiin Krakovan lentokentän kolmevuotisen laajennus- ja uudenaikaistamisprojektin yhteydessä. Laajennuksen myötä Krakovan lentokenttä kasvoi kooltaan 55 000:een neliömetriin, ja se on nyt Puolan uudenaikaisin ja toiseksi suurin lentokenttä. Vuonna 2016 kentän kautta kulki jo viisi miljoonaa matkustajaa.

”Valitsimme lukijatoimittajaksi Idescon, koska heidän lukijansa ovat luotettavia, hyvin muotoiltuja ja kestävät monenlaisissa olosuhteissa”, kertoo projektikoordinaattori Jacek Ozarowski Dyskretiltä. Myös Idescon asiantuntemus vaikutti valintaan. ”Vuosien varrella meille on kertynyt paljon hyviä kokemuksia yhteistyöstä Idescon tuotekehittäjien ja teknisen tuen kanssa.”

Asennukset tehtiin suurimmaksi osaksi täydessä toiminnassa olevalla lentokentällä. Yli 80 kaikista 450:sta lukijasta kiinnitettiin paikoilleen asennuslevyn kanssa, mikä nopeutti asennustyötä ja mahdollisti asentamisen myös haastavampiin kohteisiin, kuten metallipinnoille tai lähelle toista lukijaa. ”Idescon asennuslevyt todella helpottivat lukijoiden asentamista hankaliin paikkoihin tai haastaville pinnoille. Levyt olivat käteviä esimerkiksi liittimellisten lukijoiden asentamisessa marmoripinnoille tai metallisiin ovenpieliin. Metallista eristyslevyä käytimme kohteissa, joissa lukijaa ei asennettu paksumpaan betoniseinään, vaan ohueen väliseinään siten, että toisella puolella on toinen lukija. Eristyslevy varmistaa, että toisella puolella seinää oleva lukija ei lue tunnistetta”, Jacek Ozarowski sanoo.

Jacek Ozarowskin mukaan nopeasta asennuksesta oli todella hyötyä, koska työt toteutettiin pääasiassa täydessä toiminnassa olevalla lentokentällä. ”Voin sanoa, että Dyskret hoiti asennuksen hyvin ja sovitussa ajassa,” hän kertoo.

Jacek Ozarowski kertoo, että Dyskret valittiin Krakovan lentokentän järjestelmätoimittajaksi pitkän kokemuksen ja kustannustehokkuuden ansiosta. Sopimukseen kuuluivat kulunvalvontajärjestelmän ohella kaikki sähkötyöt ja -asennukset, palohälytinjärjestelmä, kuulutuksiin ja lentotietojen näyttötauluihin liittyvät järjestelmät, IT-järjestelmä, valvontakamerat ja niiden seurantajärjestelmä sekä rakennusautomaatiojärjestelmä, johon kuuluu ilmastoinnin, ilmanvaihdon ja valaistuksen hallinta.

________________________________________________

Dyskret on järjestelmätoimittaja, jolla on lähes 30 vuoden kokemus turvallisuusjärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta erilaisissa haastavissa projekteissa.

 

Kuva: Krakovan lentokenttä

Muita uutisia

14.06.2021

Simac IDS käyttää järjestelmissään Idescon turvallisia OSDP V2 -lukijoita, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen tiedonsiirron lukijan ja järjestelmän välillä

Lue lisää

14.06.2021

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme lämmintä ja rentouttavaa kesää!

Lue lisää
Access with smartphone

14.06.2021

Tule mukaan Teams-etätapaamiseen 21.6.2021 klo 13.00-13.45. Esittelemme Idesco ID -palvelun ja näytämme tarkemmin, kuinka helppoa palvelun avulla on lisätä mobiilitunnistus kulunvalvontajärjestelmään.

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.