Krakovan lentokentälle Idescon kulunvalvontalukijat

14.02.2017

Puolalainen järjestelmätoimittaja Dyskret Poland Ltd. on on asentanut Krakovan lentokentälle toimittamaansa kulunvalvontajärjestelmään yli 450 Idescon Basic- ja Slim Pin -lukijaa. Dyskretin järjestelmäasennukset tehtiin Krakovan lentokentän kolmevuotisen laajennus- ja uudenaikaistamisprojektin yhteydessä. Laajennuksen myötä Krakovan lentokenttä kasvoi kooltaan 55 000:een neliömetriin, ja se on nyt Puolan uudenaikaisin ja toiseksi suurin lentokenttä. Vuonna 2016 kentän kautta kulki jo viisi miljoonaa matkustajaa.

”Valitsimme lukijatoimittajaksi Idescon, koska heidän lukijansa ovat luotettavia, hyvin muotoiltuja ja kestävät monenlaisissa olosuhteissa”, kertoo projektikoordinaattori Jacek Ozarowski Dyskretiltä. Myös Idescon asiantuntemus vaikutti valintaan. ”Vuosien varrella meille on kertynyt paljon hyviä kokemuksia yhteistyöstä Idescon tuotekehittäjien ja teknisen tuen kanssa.”

Asennukset tehtiin suurimmaksi osaksi täydessä toiminnassa olevalla lentokentällä. Yli 80 kaikista 450:sta lukijasta kiinnitettiin paikoilleen asennuslevyn kanssa, mikä nopeutti asennustyötä ja mahdollisti asentamisen myös haastavampiin kohteisiin, kuten metallipinnoille tai lähelle toista lukijaa. ”Idescon asennuslevyt todella helpottivat lukijoiden asentamista hankaliin paikkoihin tai haastaville pinnoille. Levyt olivat käteviä esimerkiksi liittimellisten lukijoiden asentamisessa marmoripinnoille tai metallisiin ovenpieliin. Metallista eristyslevyä käytimme kohteissa, joissa lukijaa ei asennettu paksumpaan betoniseinään, vaan ohueen väliseinään siten, että toisella puolella on toinen lukija. Eristyslevy varmistaa, että toisella puolella seinää oleva lukija ei lue tunnistetta”, Jacek Ozarowski sanoo.

Jacek Ozarowskin mukaan nopeasta asennuksesta oli todella hyötyä, koska työt toteutettiin pääasiassa täydessä toiminnassa olevalla lentokentällä. ”Voin sanoa, että Dyskret hoiti asennuksen hyvin ja sovitussa ajassa,” hän kertoo.

Jacek Ozarowski kertoo, että Dyskret valittiin Krakovan lentokentän järjestelmätoimittajaksi pitkän kokemuksen ja kustannustehokkuuden ansiosta. Sopimukseen kuuluivat kulunvalvontajärjestelmän ohella kaikki sähkötyöt ja -asennukset, palohälytinjärjestelmä, kuulutuksiin ja lentotietojen näyttötauluihin liittyvät järjestelmät, IT-järjestelmä, valvontakamerat ja niiden seurantajärjestelmä sekä rakennusautomaatiojärjestelmä, johon kuuluu ilmastoinnin, ilmanvaihdon ja valaistuksen hallinta.

________________________________________________

Dyskret on järjestelmätoimittaja, jolla on lähes 30 vuoden kokemus turvallisuusjärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta erilaisissa haastavissa projekteissa.

 

Kuva: Krakovan lentokenttä

Muita uutisia

07.12.2017

RFID-lukijan ja tietokoneen sisältävä kosketusnäyttöpääte on monikäyttöinen alusta RFID-tunnistussovelluksille.

Lue lisää

05.12.2017

Tunnistusjärjestelmän löytää hyvin usein asennusympäristöstä, jossa olosuhteet ovat vaikeat ja lämpötilat voivat vaihdella. Suurin osa RFID-lukijoistamme toimii markkinoiden laajimmalla käyttölämpötila-alueella -40 °C – +55 °C.

Lue lisää

04.12.2017

Basic-lukija on ollut yksi suosituimmista lukijamalleistamme jo viidentoista vuoden ajan.

Lue lisää
Asiakastuki