Arkisto

Kestävä lukija rakennustyömaille

9 CM 2.0 Wireless siirtää tiedot langattomasti puhelinverkon yli kaukaisistakin kohteista, joista usein puuttuvat kiinteät tietoverkkoyhteydet.

Kaikkien työnantajien pitää nykyisen lainsäädännön mukaan pystyä osoittamaan ketä rakennustyömaalla on töissä. Käytännössä tämä tapahtuu keräämällä tietoa työntekijöiden henkilökorteista, jollainen pitää löytyä kaikilta rakennustyömaalla työskenteleviltä. Idescon 9 CM 2.0 Wireless on rakennustyömaille suunniteltu kortinlukija. Se siirtää tiedot langattomasti puhelinverkon yli kaukaisistakin kohteista, joista usein puuttuvat kiinteät tietoverkkoyhteydet.

Kestävärakenteinen lukija toimii luotettavasti kaikissa sääolosuhteissa, eikä säikähdä iskuja ja kolhujakaan. Rakennuskohteet sijaitsevat usein kaukana, jolloin lukijan pitää pysyä toiminnassa pitkiä aikoja ilman huoltoa. Langattoman yhteyden asetuksia voi muuttaa tekstiviestillä menemättä paikan päälle.

Norjalainen SmartDok käyttää 9 CM 2.0 Wireless -lukijaa rakennustyömaajärjestelmissään, ja korvasi sillä aiemmin käyttämänsä, rakennustyömaaoloissa epäkäytännölliseksi osoittautuneet tablettipohjaiset tiedonkeruujärjestelmät. Lukijan piti olla helppokäyttöinen ja varmatoiminen kaikissa sääolosuhteissa, kestää matalia ja korkeita lämpötiloja sekä kosteutta. Lukijan piti pystyä toimimaan luotettavasti heti asennuksen jälkeen pitkiä aikoja ilman jatkuvaa huoltamista. Koska rakennustyömaat ovat usein kaukana, lukijan piti pystyä siirtämään tietoa ilman kiinteitä tiedonsiirtokaapeleita.

Nämä kriteerit mielessään SmartDok alkoi etsiä helppokäyttöistä RFID-lukijaa, joka olisi helppo asentaa, toimisi varmasti Norjan vaikeissa sääolosuhteissa, ja keräisi työntekijöiden henkilökorteista tiedot raportointia varten. Idescon 9 CM 2.0 Wireless -lukijasta löytyi ratkaisu, joka nyt palvelee lukuisilla rakennustyömailla eri puolilla Norjaa.

– Järjestelmämme perusteella asiakkaamme voi seurata, ketä työmaalla milläkin hetkellä on. Esimerkiksi mahdollisen evakuoinnin sattuessa tämä tieto on erittäin tärkeää. Järjestelmän avulla asiakkaamme voivat nyt täyttää lakiin perustuvat velvollisuutensa pitää kirjaa työntekijöiden liikkumisesta työmaalle ja sieltä pois, Sondre Andersen Dreyer SmartDokilta kertoo.

SmartDok on ollut tyytyväinen tekemäänsä valintaan. Lukija on osoittautunut helppokäyttöiseksi. Siinä on suurikokoinen, päivänvalossakin näkyvä LED-merkkivalo, ja lukijan lukemat tiedot siirtyvät vaivattomasti mobiiliyhteydellä järjestelmään puhelinverkon kautta. Lukija voi sijaita kaukana järjestelmästä kirjaimellisesti missä päin maailmaa tahansa, ja sitä voi ohjata mobiilisti etänä.

– Muiden Idescon asiakkaiden tavoin myös SmartDok arvostaa Idescon tapaa tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaansa kanssa. Idescolla saa nopeasti suoran yhteyden asiakkaan asioista vastaaviin henkilöihin, jolloin kysymyksiin saa vastaukset nopeasti. – Otimme selvää Idescosta, ja saimme kuulla muiden hyvistä kokemuksista. Sen lisäksi, että heidän lukijansa vastasi tarpeisiimme, meidät vakuutti Idescon pitkä kokemus RFID-liiketoiminnasta, jolloin sen tuotteita on testattu pitkään, sanoo Sondre Andersen Dreyer.

9 CM 2.0 Wireless sopii rakennustyömaille. Lue lisää!