Kestävä lukija rakennustyömaille

08.04.2021

Wireless RFID reader

Kaikkien työnantajien pitää nykyisen lainsäädännön mukaan pystyä osoittamaan ketä rakennustyömaalla on töissä. Käytännössä tämä tapahtuu keräämällä tietoa työntekijöiden henkilökorteista, jollainen pitää löytyä kaikilta rakennustyömaalla työskenteleviltä. Idescon 9 CM 2.0 Wireless on rakennustyömaille suunniteltu kortinlukija. Se siirtää tiedot langattomasti puhelinverkon yli kaukaisistakin kohteista, joista usein puuttuvat kiinteät tietoverkkoyhteydet.

Kestävärakenteinen lukija toimii luotettavasti kaikissa sääolosuhteissa, eikä säikähdä iskuja ja kolhujakaan. Rakennuskohteet sijaitsevat usein kaukana, jolloin lukijan pitää pysyä toiminnassa pitkiä aikoja ilman huoltoa. Langattoman yhteyden asetuksia voi muuttaa tekstiviestillä menemättä paikan päälle.

Norjalainen SmartDok käyttää 9 CM 2.0 Wireless -lukijaa rakennustyömaajärjestelmissään, ja korvasi sillä aiemmin käyttämänsä, rakennustyömaaoloissa epäkäytännölliseksi osoittautuneet tablettipohjaiset tiedonkeruujärjestelmät. Lukijan piti olla helppokäyttöinen ja varmatoiminen kaikissa sääolosuhteissa, kestää matalia ja korkeita lämpötiloja sekä kosteutta. Lukijan piti pystyä toimimaan luotettavasti heti asennuksen jälkeen pitkiä aikoja ilman jatkuvaa huoltamista. Koska rakennustyömaat ovat usein kaukana, lukijan piti pystyä siirtämään tietoa ilman kiinteitä tiedonsiirtokaapeleita.

Nämä kriteerit mielessään SmartDok alkoi etsiä helppokäyttöistä RFID-lukijaa, joka olisi helppo asentaa, toimisi varmasti Norjan vaikeissa sääolosuhteissa, ja keräisi työntekijöiden henkilökorteista tiedot raportointia varten. Idescon 9 CM 2.0 Wireless -lukijasta löytyi ratkaisu, joka nyt palvelee lukuisilla rakennustyömailla eri puolilla Norjaa.

– Järjestelmämme perusteella asiakkaamme voi seurata, ketä työmaalla milläkin hetkellä on. Esimerkiksi mahdollisen evakuoinnin sattuessa tämä tieto on erittäin tärkeää. Järjestelmän avulla asiakkaamme voivat nyt täyttää lakiin perustuvat velvollisuutensa pitää kirjaa työntekijöiden liikkumisesta työmaalle ja sieltä pois, Sondre Andersen Dreyer SmartDokilta kertoo.

SmartDok on ollut tyytyväinen tekemäänsä valintaan. Lukija on osoittautunut helppokäyttöiseksi. Siinä on suurikokoinen, päivänvalossakin näkyvä LED-merkkivalo, ja lukijan lukemat tiedot siirtyvät vaivattomasti mobiiliyhteydellä järjestelmään puhelinverkon kautta. Lukija voi sijaita kaukana järjestelmästä kirjaimellisesti missä päin maailmaa tahansa, ja sitä voi ohjata mobiilisti etänä.

– Muiden Idescon asiakkaiden tavoin myös SmartDok arvostaa Idescon tapaa tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaansa kanssa. Idescolla saa nopeasti suoran yhteyden asiakkaan asioista vastaaviin henkilöihin, jolloin kysymyksiin saa vastaukset nopeasti. – Otimme selvää Idescosta, ja saimme kuulla muiden hyvistä kokemuksista. Sen lisäksi, että heidän lukijansa vastasi tarpeisiimme, meidät vakuutti Idescon pitkä kokemus RFID-liiketoiminnasta, jolloin sen tuotteita on testattu pitkään, sanoo Sondre Andersen Dreyer.

9 CM 2.0 Wireless sopii rakennustyömaille. Lue lisää!

Muita uutisia

14.06.2021

Simac IDS käyttää järjestelmissään Idescon turvallisia OSDP V2 -lukijoita, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen tiedonsiirron lukijan ja järjestelmän välillä

Lue lisää

14.06.2021

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme lämmintä ja rentouttavaa kesää!

Lue lisää
Access with smartphone

14.06.2021

Tule mukaan Teams-etätapaamiseen 21.6.2021 klo 13.00-13.45. Esittelemme Idesco ID -palvelun ja näytämme tarkemmin, kuinka helppoa palvelun avulla on lisätä mobiilitunnistus kulunvalvontajärjestelmään.

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.