Kaksi vaihtoehtoa mobiilitunnistukseen

27.01.2020

Olemme hiljattain julkistaneet kaksi uutta mobiilisovellusta, Idesco Mobile Cloudin ja Idesco Mobile Liten. Molemmat tuovat matkapuhelimeen mobiilitunnisteen, jota voi käyttää kulunhallintajärjestelmässä joko yksin tai perinteisten DESFire-tunnisteiden rinnalla. Sovellukset toimivat yhdessä Idescon 8 CD 2.0 MI -lukijoiden kanssa. Molemmissa sovelluksissa, turvatasosta riippumatta, puhelimen ja lukijan välinen yhteys on suojattu turvallisella 128-bittisellä AES-salauksella.

Idesco Mobile Cloud toimii pilvipalvelussa, johon järjestelmän käyttäjät rekisteröityvät. Järjestelmän ylläpitäjä määrittelee pilvipalvelussa käyttäjien ryhmä- ja ovikohtaiset kulkuoikeudet. Käyttäjät lataavat Idesco Mobile Cloud -sovelluksen Google Playsta puhelimeensa.

Myös lukijoiden asennusta hallinnoidaan pilvipalvelussa. Idesco Mobile Cloudin voi integroida kulunvalvontajärjestelmään. Idesco Mobile Cloudin etuna on, että järjestelmää voi hallita pilvipalvelussa. Käyttäjän puhelimeen voidaan järjestää kulkuoikeudet etänä minne päin maailmaa tahansa, eikä käyttäjän tarvitse lähteä puhelimensa kanssa aktivoimaan kulkutunnuksia mihinkään.

Idesco Mobile Cloud toimii NFC- tai BLE (Bluetooth Low Energy) -yhteydellä.

Idesco Mobile Lite toimii ilman pilvipalvelua. Järjestelmän käyttäjä lataa puhelimeensa Idesco Mobile Lite -sovelluksen, jolloin puhelimeen luodaan käyttäjätunnus. Se luetaan järjestemään Enrollment Station -laitteella esimerkiksi respassa, jossa käyttäjälle samalla määritellään kulkuoikeudet. Myös Idesco Mobile Liten rinnalla voi käyttää perinteisiä DESFire-tunnisteita.

Idesco Mobile Liten etuna on, että mobiilitunniste vertautuu aivan tavalliseen kulkutunnisteeseen järjestelmän toiminnan kannalta. Idesco Mobile Litessä käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä erikseen minnekään. He lataavat vai sovelluksen puhelimeensa, minkä jälkeen heillä on järjestelmään lisättävä mobiilitunniste käytössään. Siksi Idesco Mobile Lite soveltuu hyvin esimerkiksi tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti väliaikainen kulkutunniste. Se soveltuu hyvin myös kohteisiin, joissa halutaan helpottaa kulkemista siten, että kulkuoikeus todennetaan ja ovi avautuu sitä lähestyttäessä.

Idesco Mobile Litessä on nimittäin kolme turvatasoa, joista ensimmäisellä ovesta voi kulkea puhelin taskussa sovelluksen toimiessa taustalla. Seuraavalla turvatasolla pitää avata erikseen ovenavauspainike puhelimen sovelluksesta, ja korkeimmalla turvatasolla ovesta pääsee vasta kun puhelimen oma turvalukitus avataan. Kulkemiseen ei tarvita verkkoyhteyttä.

Idesco Mobile Lite toimii BLE (Bluetooth Low Energy) -yhteydellä. Sovellus on tällä hetkellä saatavana Android-puhelimiin.

Täytä yhteystietosi ja tilaa palvelunkuvaukset Idesco Mobile Cloudista ja Idesco Mobile Litestä

Muita uutisia

18.10.2021

Olemme menossa SECTECH-messuille Tukholmaan 27.-28.10. Tule sinäkin!

Lue lisää

04.10.2021

Idesco ID -palvelu on ehdolla kansainvälisen Detektor International Awards -palkinnon saajaksi kategoriassa ID & Access Control

Lue lisää

04.10.2021

Yksinkertaisimmillaan kulunvalvontajärjestelmän turvallisuus tarkoittaa, että rakennukseen kuulumattomat henkilöt eivät pääse sinne sisälle. Järjestelmän turvallisuutta voi parantaa monin tavoin.

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.