Arkisto

Idescon lukijat estävät varkaita pääsemästä käsiksi rahtikuljetuksiin

Tanskalainen Evotec ApS on valinnut Idescon lukijat järjestelmäänsä, joka turvaa rahtia kuljetusyritysten ajoneuvoissa.

Tanskalainen Evotec ApS on valinnut Idescon lukijat järjestelmäänsä, joka turvaa rahtia kuljetusyritysten ajoneuvoissa. Järjestelmä estää asiattomia pääsemästä käsiksi rahtiin ja lisää näin kuljettajien turvallisuudentunnetta. Kuljettajat voivat turvallisin mielin jättää ajoneuvon hetkeksi tietäen, että rahti pysyy varmasti turvassa.

Tanskalaisen Evotecin kehittämä järjestelmä auttaa kuljetusyrityksiä ratkaisemaan ongelman, jonka kanssa oli taisteltu jo pitempään; nimittäin säännölliset varkaudet jakeluautoista. Varkauksien takia kuljettajat eivät tunteneet oloaan turvalliseksi, ja lisäksi varkaudet aiheuttivat taloudellisia tappioita. Evotec valitsi järjestelmäänsä Idescon 8 CD 2.0 DESFire -lukijat, joita on nyt asennettu useisiin satoihin kuljetusyritysten ajoneuvoihin Tanskassa.

Evotecin ratkaisu suojaa ajoneuvon tavaratilan siten, etteivät asiattomat pääse sinne. Eri vaihtoehtoja harkitessaan Evotec päätyi RFID-teknologiaan, jonka avulla pääsyoikeus auton tavaratilaan voidaan todentaa tarkasti ja turvallisesti. Lukijoiksi valittiin Idescon MIFARE® DESFire -lukijat. Ne lukevat 128-bittisellä AES-salauksella suojattuja DESFire-tunnisteita, joita ei voi hakkeroida eikä kopioida. Lisäksi Idescon lukijoiden tiedettiin sopivan tarkoitukseen myös ulkoisilta ominaisuuksiltaan. Ajoneuvon kylkeen asennettuna lukijoiden piti kestää iskuja, kosteutta, likaa ja vaihtelevia lämpötiloja.

Evotecin toimitusjohtaja Bo Schønning on tyytyväinen yhteistyöhön Idescon kanssa: – Saimme asiantuntevaa apua sopivan ratkaisun valinnassa järjestelmäämme, hän kertoo. Ohjelmoitujen lukijoiden lisäksi Evotec saa Idescolta myös turva-avaimilla koodatut, kunkin lukijan kanssa yhteensopivat tunnisteet Idescon Security Key Management Servicen kautta. Näin Evotec voi asentaa lukijat suoraan omien asiakkaidensa ajoneuvoihin, eikä heiltä kulu aikaa tai resursseja DESFire-teknologiaan kuuluvien turva-avainten hallintaan. – Meistä on turvallista, että Idesco hoitaa turva-avaimiin liittyvän tiedon käsittelyn puolestamme, sanoo Bo Schønning.

Ajoneuvojen kuljettajat saavat tavaratilan auki näyttämällä ajoneuvokohtaista tunnistetta tavaratilan yhteyteen asennetulle lukijalle. Tavaratilan avautuessa ohjaamo lukittuu automaattisesti. Kun tavaratilan ovi suljetaan, se myös lukittuu automaattisesti, jolloin se ei voi jäädä vahingossa lukitsematta. Tavaratila pysyy lukittuna aina kun ajoneuvo on käynnissä. Järjestelmä toimii myös nosto-ovilla varustetuissa ajoneuvoissa. Ajoneuvon omalla avaimella pääsee ohjaamoon, mutta ei tavaratilaan, joka avautuu vain tunnisteella. Tarvittaessa tavaratila saadaan auki kuljetuskaluston hallintaohjelmistosta käsin. Jos tunniste katoaa tai se varastetaan, ajoneuvoon asennettu lukija voidaan uudelleenohjelmoida siten, ettei se enää hyväksy tunnistetta.

Järjestelmään kuuluvissa ajoneuvoissa on myös GPS-lähetin, joka päivittää ajoneuvon sijainnin ja ajoreitin järjestelmään. Verkossa toimivan ajoneuvojen seurantaohjelmiston tietoja hyödyntämällä kuljetusyritykset voivat vähentää polttoaineen kulutusta ja samalla kustannuksia.

–  Järjestelmä on parantanut kuljettajien työturvallisuutta merkittävästi ja vähentänyt varkauksien aiheuttamia kustannuksia, kertoo Evotecin toimitusjohtaja Bo Schønning.  – Polttoainekulut ovat pienentyneet, koska ajoneuvoja ei enää jätetä tyhjäkäynnille. Kuljetuskalustoa on helpompi valvoa, ja asiakkaamme voivat lisäksi seurata jakelutoimitusten laatua tällä järjestelmällä, hän jatkaa.

Idesco on perustettu vuonna 1989 ja meidät tunnetaan yhtenä alan pioneereista. Aluksi Idesco kehitti tunnistustuotteita teollisiin sovelluksiin. Vuosien kuluessa olemme laajentaneet osaamistamme ja tarjontaamme uusille alueille. Tuotteitamme ovat RFID-lukijat ja -tunnisteet, järjestelmiä ohjaavat kontrollerit ja RFID-lukijan sisältävät kosketusnäyttöpäätteet. Tuotteidemme avulla kerätään tietoa ja parannetaan turvallisuutta erilaisissa kulunvalvonta-, ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa ympäri maailmaa.

Evotec on tanskalainen yritys, jonka toimialaa ovat erilaiset omaisuuden suojaamiseen ja kuljetuskaluston hallintaan tarkoitetut, joustavat turvaratkaisut.