Arkisto

EPC 2.0 lukee useamman metrin etäisyydeltä

Idescon EPC 2.0 -lukijat ovat UHF-taajuudella toimivia RFID-lukijoita, joiden erityispiirre on pidempi, useamman metrin lukuetäisyys.

Idescon EPC 2.0 -lukijat ovat UHF-taajuudella toimivia RFID-lukijoita, joiden erityispiirre on pidempi, useamman metrin lukuetäisyys. Ne lukevat passiivisia, yhteensopivia tunnisteita. Aktiivisiin tunnisteisiin verrattuna passiiviset tunnisteet ovat edullisia, huoltovapaita ja luotettavia, koska ne toimivat ilman erillistä virtalähdettä.

EPC 2.0 -lukijoilla voi toteuttaa tunnistussovelluksia, joissa henkilöt, liikuteltavat tavarat ja ajoneuvot kulkevat tunnistuspisteen läpi joustavasti, nopeasti ja jopa pysähtymättä. EPC 2.0-lukijat voivat lukea myös useita tunnisteita kerrallaan.

Idescon EPC 2.0 -lukijoissa on kestävä rakenne ja korkeat suojausluokat, joten ne voi huoletta asentaa myös ulkotiloihin.

Kestävä ja monipuolinen EPC 2.0

EPC 2.0 sopii etenkin ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksiin, mutta myös henkilöiden kulunvalvontaan. Se lukee salauksella suojattuja GenV2-standardin mukaisia tunnisteita jopa 10 metrin etäisyydeltä. Lukijassa on säädettävä lukualue ja antikollisio-ominaisuus, eli se lukee tarvittaessa useita tunnisteita kerralla. Ajoneuvontunnistussovelluksia helpottaa mahdollisuus lisäantenniin. Lukijan ja lisäantennin yhdistelmällä voi lukea kahdesta eri suunnasta tulevaa liikennettä.

EPC 2.0 lukee pasiivisia UHF-tunnisteita, joita on monia erilaisia tuulilasiin kiinnitettävistä tarratunnisteista aina metallipinnoille tarkoitettuihin tunnisteisiin ja muovikortteihin. Henkilöntunnistussovelluksissa voi käyttää samaa tunnistetta parkkialueelle kulkemiseen ja työpaikan kulunvalvontaan.

Pieni ja näppärä EPC 2.0 Compact

EPC 2.0 Compact on pienikokoinen, erityisesti sisätiloihin sopiva lukija, joka lukee tunnisteen jopa neljän metrin etäisyydeltä. Se sopii henkilöntunnistussovelluksiin etenkin kohteissa, joissa tunnisteen voi lukea viemättä sitä erikseen lukijan lähelle. EPC 2.0 Compact sopii esimerkiksi sairaaloihin, joissa kulkuoikeudet on kätevä lukea henkilökunnan kaulanauhasta, tai tiloista toiseen liikuteltavasta sairaalasängystä. Automaattisesti aukeavien ovien kanssa EPC 2.0 Compact mahdollistaa hygieenisen ja nopean, mutta kuitenkin kulkuoikeuksilla varmistetun liikkumisen paikasta toiseen.

EPC-tunnisteet

Pitkien lukuetäisyyksien tunnistussovelluksissa on erityisen tärkeää, että tunniste on oikeanlainen, lukija ja tunniste sijoitetaan juuri oikein toisiinsa nähden ja asennusympäristön haasteet otetaan tarkasti huomioon sovellusta suunnitellessa. Nämä kaikki nimittäin vaikuttavat ratkaisevasti lukuetäisyyteen ja sovelluksen toimivuuteen. EPC-tunnistamisesta kertovalta sivulta löydät lomakkeen, jonka täyttämällä saat sähköpostiisi hyödyllisen oppaan. Siinä kerrotaan miten lukijat ja tunnisteet kannattaa sijoittaa toisiinsa nähden ajoneuvontunnistussovelluksissa, ja miten asennusympäristö ja lukijoiden säteilykuviot vaikuttavat lukuetäisyyksiin.

EPC-tunnisteita on monia erilaisia käyttötarkoituksen mukaan. Kuten kaikista RFID-tunnisteista, myös EPC-tunnisteista saadaan hyvin kestäviä erilaisilla pintamateriaaleilla ja -kuorilla. Kolhuille alttisiin tavarakontteihin kannattaa valita suuri, kestävärakenteinen, varmasti paikoillaan pysyvä tunniste, jonka voi ruuvata kiinni alustaansa. Laitosvaatteiden pesulalogistiikkaa voi tehostaa silikonipintaisilla, joustavilla, pesua kestävillä EPC-tunnisteilla, jotka voi ommella kiinni vaatteeseen.

Tunnisteen käyttötarkoituksen lisäksi myös asennuspinta on ratkaiseva EPC-tunnisteen valintakriteeri. Esimerkiksi auton tuulilaseille on omanlaisensa tunnisteet, jotka eivät välttämättä edes toimi muunlaisilla asennuspinnoilla. Tarrakiinnitteinen tunniste taas sopii pinnoille, joihin ei haluta porata ruuveja tunnisteen kiinnitystä varten.

Seuraavassa yhteenveto valikoimassamme olevista EPC-tunnisteista ja niiden ominaispiirteistä käyttötarkoituksen ja asennuspinnan mukaan:

Metallipinnat

Idesco EPC Metal Tag ABS

Logistiikkasovelluksiin sopiva tunniste, joka sopii metallipintojen lisäksi myös muille pinnoille.

Idesco EPC Ultra Tag ABS

Kestävä ja vankkarakenteinen, edellistä suurikokoisempi tunniste, joka sopii esimerkiksi konttien merkitsemiseen. Sopii metallipintojen lisäksi myös muille pinnoille.

EPC Omni-ID IQ

Tarrakiinnitteinen, metallipintaisten tavaroiden merkitsemiseen soveltuva tunniste erilaisiin logistiikkasovelluksiin.

Tuulilasi

Idesco EPC Windshield Label

Tuulilasiin asennettava tunniste ajoneuvontunnistussovelluksiin. Se rikkoontuu poistettaessa, joten sitä ei voi poistaa ehjänä ja kiinnittää toiseen ajoneuvoon.

Vaatteiden merkitseminen

EPC Silicone tag WT-A521 GR

Vaatteiden pesulalogistiikkaa helpottava, joustava ja pesunkestävä silikonipintainen tunniste.

Kortit kulunvalvontaan ja/tai ajoneuvontunnistukseen

ldesco EPC MIFARE Card ja EPC + HID Prox card

Kulunvalvonta ja ajoneuvontunnistus voidaan yhdistää samaan korttiin. Samaa korttia luetaan sekä EPC-lukijalla että tavallisella kulunvalvontalukijalla, jolloin sekä työpaikan parkkihalliin että työpaikalle pääsee samalla kulunvalvontakortilla. EPC:n kanssa samaan korttiin saatavana HID Prox -ja MIFARE Classic sekä MIFARE DESFire -teknologiat.

Idesco EPC Sail Tag

Pienikokoinen EPC-tunniste kulunvalvontasovelluksiin.

Tutustu EPC-tunnisteisiin ja EPC 2.0 -lukijoihin.