LogiNets: Automatisoitu tiedonkeruu säästää aikaa rakennustyömailla

07.12.2015

Nopsa-VALTTITyöntekijätiedon keräämiseen ja raportointiin liittyvät velvollisuudet ovat viime vuosina lisääntyneet rakennusalalla. Työturvallisuuslaki velvoittaa työmaan päätoteuttajan olemaan jatkuvasti ajan tasalla työmaalla liikkuvista henkilöistä. Veroviranomaiset vaativat verotietojen tarkkaa kuukausittaista raportointia harmaan talouden kitkemiseksi. RFID-ratkaisut automatisoivat tiedonkeruun työmailla, säästävät huimasti aikaa käsin tehtäviin kirjauksiin verrattuna ja hoitavat lisäksi työntekijöiden kulunvalvonnan ja työajanseurannan.

Nopsa VALTTI Idescon lukijamodulilla on työmaauskottava ja toimintavarma

LogiNets Oy:n RFID-teknologiaa hyödyntävä Nopsa-järjestelmä hoitaa tiedonkeruun, helpottaa raportointia ja hoitaa lisäksi työntekijöiden reaaliaikaisen kulunvalvonnan ja työajanseurannan palkkahallintoa varten. Tiedot luetaan työntekijöiden sähköisistä henkilökorteista Nopsa-järjestelmään helppokäyttöisellä ja työmaaolosuhteisiin suunnitellulla Nopsa VALTTI -lukijalla, jonka sydämenä on Idescon VALTTI-korttiyhteensopiva 8 CD 2.0 -lukijamoduli.

Idescon lukijamoduleita on LogiNetsin toimittamissa järjestelmissä noin 250 kpl. Näistä sata modulia on asennettu Icopal Katto Oy:n työmaille LogiNetsin Nopsa VALTTI -lukijoissa. Icopal Katto Oy on tyytyväinen Nopsa VALTTI -lukijaan ja sen toimintaan työmailla. Kehityspäällikkö Kari Lappalainen Icopalilta kertoo, että lukija on lukuisista läpikäydyistä vaihtoehdoista kaikkein työmaauskottavin ja hyvin toimintavarma. Asennus oli nopea ja helppo – lukija oli käyttövalmiina työmaalla jopa minuutissa. ”Toimitukset sujuivat erittäin mallikkaasti, ja uusia lukijoita olemme saaneet samaa tahtia kuin on aloitettu uusia työmaita”, Lappalainen jatkaa. Icopal Katto Oy säästää järjestelmän avulla aikaa, kun kulunvalvonnan ja työajanseurannan ohella hoituvat automatisoidusti myös työturvallisuuslain velvollisuudet ja Verohallinnon raportointivastuut.

Turvallinen DESFire-lukijamoduli täytti vaatimukset

Turvallisuus ja luotettavuus olivat lukijamodulivalinnassa LogiNetsin ensisijaiset valintakriteerit. LogiNets päätyi Idescon 8 CD 2.0 -lukijamoduliin, joka täytti LogiNetsin vaatimukset. Toimitusjohtaja Petri Kiianlinna LogiNetsiltä kertoo: ”Idescon 8 CD 2.0 lukee VALTTI-korttia korkeimmalla turvatasolla 0+. Se perustuu DESFire EV1 -teknologiaan, joka on uusin ja samalla markkinoiden turvallisin RFID-teknologia. Tiedonsiirto on suojattu salauksella eikä DESFire-tunnisteita voi kopioida. Turvallisuuden lisäksi meille on tärkeää lukijan luotettavuus kaikissa olosuhteissa. Nopsa VALTTI-lukijamme toimii laajalla lämpötila-alueella neljästäkymmenestä pakkasasteesta kuuteenkymmeneen asteeseen ja se on täysin pölytiivis ja kosteudenkestävä”, Kiianlinna jatkaa.

LogiNets on ollut tyytyväinen paitsi 8 CD 2.0:n luotettavuuteen, myös Idescon asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen. ”Idescon teknisen tuen asiantuntemus on kiitettävällä tasolla. Toimitukset ovat tulleet ajallaan, jolloin mekin olemme voineet toimittaa lukijat asiakkaamme työmaalle luvatussa aikataulussa. Tuotteet ovat erittäin laadukkaita – yhtään lukijaa ei ole jouduttu palauttamaan”, LogiNetsin toimitusjohtaja Petri Kiianlinna kertoo.

LogiNets Oy tuottaa digitaalisia ohjelmistoratkaisuja ja palveluja kenttätyön kulunvalvontaan, työajanseurantaan, toiminnanohjaukseen ja resurssien sekä materiaalin hallintaan. Missiomme mukaisesti haluamme auttaa yrityksiä digitalisoimaan kenttätyötä ja etsimään uusia toimintatapoja. Asiakkaamme toimivat muun muassa rakennusalalla, teknisessä huollossa, kiinteistöhuollossa ja siivousalalla. Yrityksellämme on vankka kokemus Internet-pohjaisten, mobiilien sekä RFID/GPS-pohjaisten ratkaisujen ja palveluiden tuottamisesta. Kulunvalvontaratkaisuja työmaaolosuhteisiin on toimitettu vuodesta 2004. www.loginets.com

Icopal Oy kuuluu kansainväliseen Icopal-konserniin, joka on Euroopan johtava kate- ja vedeneristysmateriaalien valmistaja sekä katto-urakoinnin ja kattohuoltopalvelujen markkinajohtaja Pohjoismaissa. Yritys tarjoaa täyden palvelun ratkaisuja rakennusten ja rakenteiden suojaamiseen ja peittämiseen. Päätuotteitamme ovat kate- ja vedeneristämismateriaalit ja niihin liittyvät rakennusmateriaalit.  www.icopal.fi

Idesco Oy tarjoaa RFID-tuotteita turvallisempiin ja tehokkaampiin tunnistusjärjestelmiin. Tuotteitamme ovat kulunvalvontalaitteet ja -tunnisteet, ajoneuvontunnistuslaitteet sekä kontrollerit ja kosketusnäyttöpäätteet. Tuotteidemme avulla kerätään tietoa ja parannetaan turvallisuutta kulunvalvonnassa, ajoneuvontunnistuksessa ja logistiikassa. www.idesco.fi

Lisätietoja:

Jari Valtonen, toimitusjohtaja, Idesco Oy, puh: 0400 583 467, e-mail: etunimi.sukunimi(at)idesco.fi

Petri Kiianlinna, toimitusjohtaja, LogiNets Oy, puh: 050 552 7533, e-mail: etunimi.sukunimi(at)loginets.com

Muita uutisia

Mobile access with a smarphone

25.09.2023

SECTECH-messut Tukholmassa ovat 24.-25. lokakuuta. Nähdään Tukholmassa!

Lue lisää

25.09.2023

Kiinnitämme lukijoidemme suunnittelussa erityistä huomioita käytettävyyteen. Esimerkiksi selkeästi erottuva näppäimistön taustavalaistus auttaa näppäilemään pin-koodin myös pimeässä.

Lue lisää

25.09.2023

Keskiviikkona 11.10. klo 13 ja klo 15 esittelemme Idesco-portaalin, joka tekee mobiilitunnisteiden hallinnasta entistä helpompaa. Nähdään Finnsecissä Kokoussiiven neuvottelutilassa nro 306!

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.