Suomalaisten vankiloiden turvana jo 30 vuotta

Idescon lukijat ovat turvanneet arkea suomalaisissa vankiloissa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Suomen vankiloissa on yhteensä useita tuhansia kulunvalvontalukijoita, jotka kaikki ovat Idescon. Peruskorjausten ja uudisrakentamisen yhteydessä lukijoita on vuosien mittaan vaihdettu uudempiin, ja nyt uusimmissa kohteissa on turvallisimmalla salaustekniikalla suojatut lukijat ja tunnisteet.

Vankila on kulunvalvonnan kannalta erityinen ja aivan omanlaisensa toimintaympäristö. Vankien ja henkilökunnan kulkemista valvotaan keskitetysti siten, että joka hetki tilanne vankilan sisällä on hallinnassa. Lukijoita on sellien ovilla ja yleisten tilojen sisäänkäynneillä. Henkilökohtaisilla kulkutunnisteilla varmistetaan kulkeminen vain ja ainoastaan kullekin sallittuihin tiloihin. Kun kulkeminen on hallittua, vankilaympäristö on turvallinen niin vangeille kuin henkilökunnallekin. Tarvittaessa saadaan reaaliajassa selville missä kukakin on, tai on ollut tietyllä hetkellä. Vankilassa lukija on kirjaimellisesti paljon vartijana.

Vaikka voisi odottaa, että vankiloissa laitteita koeteltaisiin potkuilla ja iskuilla tämän tästä, ovat lukijat pysyneet ehjinä. Niihin ei ole asennettu erillistä potkusuojaa, vaan lukijan rakenne on riittänyt torjumaan satunnaiset kovakouraisemmat käsittelyt, joita Rikosseuraamuslaitoksen erityisasiantuntijan Ari Pakarisen mukaan tapahtuu kuitenkin hyvin harvoin.

Varmatoimisuus ja pitkäikäisyys ovat Rikosseuraamuslaitoksen eityisasiantuntijoiden Ari Pakarisen ja Juha Mäki-Tikkalan mukaan Idescon lukijoiden arvostetuimpia ominaisuuksia. Kun huoltoa ei tarvitse juoksuttaa lukijoiden luona tämän tästä, kustannukset pysyvät alhaalla ja rauhoitetaan vankila turhilta ulkopuolisten käynneiltä. Ari Pakarinen kertoo, että joissain kohteissa sama Idescon lukija on palvellut yhtäjaksoisesti jopa 25 vuotta. ”Idescon lukijat ovat hyvin toimintavarmoja. Näissä ei ole vikoja”, toteaa Ari Pakarinen. Lukija on loppukäyttäjälleen läpeensä tuttu, ja sitä saa useilta hyviltä tuotteen hyvin tuntevilta toimittajilta. ”Tuote on hyvin yleinen varsinkin Suomessa ja muuallakin maailmalla”, sanoo Ari Pakarinen. ”Arvostamme myös kotimaista tuotetukea. Idesco informoi hyvin asiakaskuntaa tuotteista ja niiden käytöstä”, hän jatkaa.

Kustannustehokkuus, pitkäikäisyys ja varmatoimisuus ovat pitäneet Rikosseuraamuslaitoksen ja lukijoiden tuhannet käyttäjät tyytyväisenä Idescon lukijoihin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. ”Idesco on alusta pitäen ollut luotettava tuotevalmistaja meille” kertovat Ari Pakarinen ja Juha Mäki-Tikkala Rikosseuraamuslaitoksesta. ”Hinta-laatusuhde on ollut kohdallaan.”

Kysy lisätietoa meiltä!

Ota yhteyttä