NIS2-direktiivi tiukentaa tietoturvamääräyksiä

Euroopan Unionin NIS2- eli Verkko- ja tietoturvadirektiivi on tuomassa tiukennuksia organisaatioiden tietoturvakäytäntöihin.  Kaksivaiheinen tunnistautuminen on jo pitkään ollut käytössä erilaisissa sähköisissä palveluissa, mutta sen käyttö tulee kyberturvallisuutta parantavan direktiivin myötä lisääntymään. Tämä voi tarkoittaa useissa organisaatioissa muutoksia myös kulunvalvontaan.

Kaksivaiheisella tunnistautumisella suojataan sekä tunnistautumisen kohdetta että tunnistautujan henkilötietoja. Kahdella eri tunnistautumistavalla varmistetaan, että tunnistautuja on varmasti oikea henkilö eikä tunnistautujan identiteetti ole joutunut vääriin käsiin. Kulunvalvonnassa kaksivaiheinen tunnistautuminen on helpointa toteuttaa kulkutunnisteella sekä henkilökohtaisella pin-koodilla. Kulkijan henkilöllisyys voidaan varmistaa myös biometrisillä tunnistautumismemetelmillä kuten kasvojentunnistuksella, mutta näppäimistöllä varustettu kulunvalvontalukija on kustannustehokkaampi ja toimintavarmempi vaihtoehto, erityisesti haastavissa asennusympäristöissä ja ulkona.

Idescon näppäimistöllä varustetut kulunvalvontalukijat vastaavat direktiivin tiukentamiin turvallisuusmääräyksiin ja parantavat turvallisuutta monilla muillakin tavoilla. Niissä on markkinoiden korkeimmat yhdistetyt iskunkestävyys- ja suojausluokat sekä hyvin laaja toimintalämpötila-alue helteistä tulipalopakkasiin. Lukijoissamme on myös helpommin rikkoontuvan mekaaniset tamper-hälyttimen sijasta optinen tamper, joka on toimintavarma eikä aiheuta vääriä hälytyksiä.

Luonnollisesti lukijamme suojaavat kulkukortilla olevat tiedot tehokkaimmilla salaustekniikoilla. Järjestelmässä liikkuvan tiedon suojaamiseksi voit valita OSDPV2 -tiedonsiirtoprotokollan, joka on turvallinen, mutta myös tehokas tapa siirtää tietoa lukijan ja järjestelmän välillä.

Meidän asiakkaillamme on lisäksi suurimmat mahdollisuudet hyödyntää avoimen standardin teknologioita. Laitteet sopivat yhteen muiden valmistajien kanssa kuten avoimeen standardiin kuuluukin, mutta lisäksi sinulla säilyy päätäntävalta myös lukijoiden ja tunnisteiden ohjelmointiin käytettävistä turva-avaimista. Me pidämme turva-avaimista huolta viimeisimpien tietoturvasäännösten mukaisesti niin kauan kuin tarvitaan, mutta voit koska tahansa siirtää turva-avaimien omistajuuden minne haluat.

Meillä on vuosikymmenten kokemus näppäimistöllisten lukijoiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Kaikki lukijamme suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan sekä Suomessa että Euroopassa. Vastaa tiukentuviin turvamääräyksiin ja tutustu turvallisiin näppäimistölukijoihimme.

Tutustu tuotteisimme