Tietosuojakäytäntö Idescon asiakkaille

1. Johdanto

Tässä tietosuojakäytännössä Idesco Oy (tai jäljempänä ”me”) kerromme, miten käsittelemme asiakkaidemme tietoja, ja vakuutamme, että niitä käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön mukaisesti. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan myös oikeutesi suhteessa meihin ja kuinka voit saada tietoa siitä, että oikeutesi toteutuvat.

1. Kuka on vastuussa asiakkaiden tietojen käsittelystä?

Idesco Oy on vastuussa asiakkaiden tietojen käsittelystä, joka tapahtuu Idesco Oy:ssä tai Idesco Oy:n puolesta.

Yhteystiedot:

Idesco Oy

2024497-7

Teknologiantie 9

90590 OULU

+358 20 743 4175

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käytöstä tai niiden käsittelystä, ota yhteyttä Anu-Leena Arolaan: anu-leena.arola@idesco.fi

3. Mitä tietoa me keräämme sinusta tai edustamastasi yrityksestä?

Keräämme ja käsittelemme yrityksestäsi tai sinusta yrityksesi edustajana / yhteyshenkilönä tai yksityisyrittäjänä seuraavia tietoja:

 • Nimi
 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • Tilaushistoria
 • Muistiinpanot ja pöytäkirjat neuvotteluista ja tapaamisista
 • Aikavyöhyke, IP-osoite, selain, käyttöjärjestelmä ja viestintäjärjestelmä, jos otat meihin yhteyttä Chat-palvelun kautta verkkosivuillamme.

Yrityksesi yhteyshenkilönä tekemistäsi hankinnoista kertyvä tieto liittyy edustamaasi yritykseen eikä sinuun yhteyshenkilönä.

4. Mihin tarkoitukseen tietoja käytetään?

Asiakassuhteen hallinnointi

Henkilötietojasi käytetään edustamasi yrityksen nimissä tekemiesi tilausten, palautusten ja takuuvaatimusten hallinnointiin sekä muuhun asiakassuhteen ylläpitoon. Tietojesi käsittelylle on laillinen peruste, ja se on välttämätöntä, jotta Idesco voi täyttää edustamasi yrityksen tai yksityisyrityksesi ja Idescon välillä olevat sopimukselliset velvoitteet.

Yhteystietojasi käsitellään yhteisten etujemme mukaisesti, jotta voimme toimia niiden velvoitteiden ja sopimusten mukaan, joita meidän ja asiakasyrityksen välillä on.

Suoramarkkinointi

Koska olet asiakasyrityksemme yhteyshenkilö tai yksityisyrittäjä, käytämme sähköpostiosoitettasi ja muita henkilötietojasi markkinointisähköpostien ja uutiskirjeiden lähettämiseen. Lisätietoja uutiskirjemarkkinointiin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä saat Tietosuojakäytännöstä Idescon verkkosivujen käytöstä, eväisteistä ja uutiskirjeen tilaamisesta. 

Markkinointi kohdistuu edustamallesi yritykselle ja se perustuu aiemmin ostamiisi tuotteisiin ja palveluihin. Se voi koskea myös aiheita, joiden uskomme liittyvän ammatilliseen toimintaasi. Uutiskirjeitä ja markkinointisähköpostia lähetetään, ellet ole kieltänyt sitä. Uutiskirjeen ja markkinointisähköpostien tilauksen voi lopettaa koska tahansa uutiskirjeen lopussa olevasta linkistä, tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@idesco.fi. Sähköpostimarkkinointia tehdään yhteisen edun mukaisesti, ja se perustuu oikeutettuun etuun myydä tuotteitamme ja palvelujamme.

Lisätietoja oikeuksistasi uutiskirjeen tilaajana on Tietosuojakäytännössä Idescon verkkosivujen käytöstä, eväisteistä ja uutiskirjeen tilaamisesta. 

Lisätietoja chat-palvelusta

Voit ottaa meihin yhteyttä chat-palvelun kautta, jos sinulla on jotain kysyttävää. Käytämme TAWKTO chat-ohjelmaa. Chat-ohjelma kerää seuraavaa tietoa; nimi ja sähköpostiosoite, aikavyöhyke, IP-osoite, selain, käyttöjärjestelmä ja viestintäjärjestelmä. Tämän perusteella syntyy profiili, joka chat-keskusteluihin yhdistettynä auttaa meitä tunnistamaan sinut ja aiemmin käsitellyt asiat, jos otat meihin yhteyttä myöhemmin.

5. Tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Voimme antaa tietojasi kuljetusyrityksille tai muille ulkoisille palveluntarjoajille, jos niitä tarvitaan asiakasuhteeseen liittyvien velvoitteidemme täyttämiseksi. Näillä osapuolilla on oikeus käsitellä tietoja puolestamme ainoastaan meille toimittamiensa palvelujen yhteydessä, esimerkiksi toimittaessaan tilaamiasi tuotteita. Pyrimme kaikilla tarkoituksemukaisilla, laillisilla, teknisillä ja ohjaavilla toimenpiteillä varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävästi suojattuna.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös viranomaisille, esimerkiksi veroviranomaisille, mikäli laki meiltä sitä vaatii. Jos osa Idescon toiminnoista tai kaikki toiminnot myydään, henkilötietosi voivat siirtyä mahdolliselle ostajalle.

6. Missä tietoja säilytetään?

Tietoja säilytetään ainoastaan EU:n alueella.

7. Miten kauan tietoja säilytetään?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä tilaustietojen ja muiden asiakassuhteeseen liittyvien tietojen hallinnoimiseksi. Jos saamme tietää, että työsuhteesi asiakasyrityksessä päättyy tai et enää muusta syystä toimi asiakasyrityksen yhteyshenkilönä, poistamme tietosi.

Idesco Oy voi säilyttää henkilötietojasi myös pitempään, jos se on välttämätöntä laillisten velvoitteiden täyttämiseksi, ylläpitämiseksi tai puolustamiseksi oikeusteitse, esimerkiksi asioissa jotka liittyvät Idesco Oy:n sopimussuhteeseen asiakasyrityksen, yksityisyrittäjän tai kuluttajan kanssa.

8. Oikeutesi

Sinulla on tiettyjä lakiin perustuvia oikeuksia meitä kohtaan. Seuraavassa on yhteenveto näistä oikeuksista. Enemmän tietoa näistä oikeuksista on Yleisessä tietosuoja-asetuksessa kappaleissa 3-5.

 • Oikeus nähdä tai saada ote rekisteristä, jossa tietojasi säilytetään. Sinulla on oikeus saada tietää, onko meillä henkilötietojasi. Jos meillä on sinusta tietoja, sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja meillä sinusta on, mihin tarkoitukseen käytämme niitä, mille ulkopuolisille tahoille voimme siirtää henkilötietojasi, ja kuinka kauan tietojasi säilytetään.
 • Oikeus saada tietosi siirrettävässä muodossa. Sinulla on oikeus saada kopio meille antamistasi henkilötiedoista jäsennellyssä, yleisesti käytössä olevassa ja koneellisesti luettavassa muodossa. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä siirtämään henkilötietosi toiselle taholle. Siirto-oikeus koskee henkilötietoja, joita käsitellään automatisoidusti, ja joiden käyttö perustuu sinulta saatuun suostumukseen tai sopimukseen, jossa olet osapuolena.  
 • Oikeus korjata väärät tiedot. Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan virheelliset tai puutteelliset henkilötietosi. Korjaamme virheellisiä tietoja myös itse, mikäli huomaamme niitä.
 • Oikeus poistaa tiettyjä tietoja. Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan henkilötietosi tietyissä tapauksissa, esimerkiksi jos henkilötietojen säilyttäminen ei ole enää välttämätöntä siihen tarkoitukseen, johon ne oli kerätty.
 • Oikeus olla hyväksymättä henkilötietojesi käyttöä. Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus olla hyväksymättä henkilötietojesi käyttöä Idescossa.
 • Oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä. Sinulla on oikeus vaatia meitä rajoittamaan henkilötietojesi käyttöä tietyissä tapauksissa. Jos olet esimerkiksi kyseenalaistanut henkilötietojesi oikeellisuuden, voit vaatia henkilötietojesi käytön rajoittamista siksi ajaksi, kun selvitämme ja todennamme tietojesi oikeellisuutta.
 • Oikeus kieltäytyä suoramarkkinoinnista. Sinulla on oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointiin.
 • Oikeus valitukseen. Jos haluat valittaa henkilötietojesi käsittelystä Idescossa, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaisille.

Jos haluat otteen henkilötietorekisteristä, henkilötietoja siirrettävässä muodossa, tietojen korjaamista, tietojen poistamista, et hyväksy henkilötietojesi käyttöä tai haluat rajoittaa henkilötietojesi käyttöä, ota yhteyttä osoitteeseen info@idesco.fi.

9. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Idesco varaa oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön. Jos muutoksia tehdään, niistä tiedotetaan sähköpostilla.

Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.