OEM-projektit

Uusia RFID-sovelluksia eri liiketoiminta-alueille

Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut

RFID-ratkaisut tehostavat liiketoimintaa. RFID kerää ajantasaista ja tarkkaa tietoa prosesseista sekä vähentää manuaalista työtä ja virheitä. Kulunvalvonta- ja ajoneuvontunnistussovellukset välittävät tietoa henkilöiden ja ajoneuvojen liikkeistä esimerkiksi työajanseurantaan. RFID:n avulla ratkaistaan mitä erilaisimpia ongelmia kaikilla liiketoiminta-alueilla. Usein tarvitaankin aivan uusia, asiakaskohtaisia RFID-ratkaisuja yksilöllisiin tilanteisiin. Yksilölliset ratkaisut vaihtelevat lukijan asetusten asiakaskohtaisesta räätälöinnistä kokonaan uudenlaisiin RFID-tuotteisiin.

Voimme muokata lukijan asetuksia, esimerkiksi luettavan datan pituutta, bitin pituutta tai antennin toimintaa. Idescon lukijoihin saa myös asiakaskohtaiset logot, jolloin ne liittyvät osaksi omaa brandiasi. Olipa tarpeesi mikä tahansa, asiantuntijamme luovat sinulle sopivan RFID-ratkaisun yhteistyössä sinun kanssasi. OEM-projekteissa syntyvät niin pienet tuotemuutokset kuin kokonaan uudenlaiset RFID-tuotteet, jotka on suunniteltu palvelemaan sinun liiketoimintaasi.

Asiakkaamme tuovat OEM-projekteihin alakohtaisen asiantuntemuksen ja loppukäyttäjän näkökulman. Idescon asiantuntijatiimi luo näihin tarpeisiin vastaavat laite- ja ohjelmistoratkaisut. Alla on esimerkkejä asiakaskohtaisista RFID-projekteista, joissa on syntynyt yksilöllinen RFID-ratkaisu erilaisille liiketoiminta-alueille.

Joukkoliikenteen rahastusjärjestelmä

Idescon tuotteita on käytetty yli 20 Faran toimittamassa joukkoliikenteen maksujärjestelmässä, mm. Turussa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Lahdessa, Uppsalassa, Marburgissa ja Helsingissä. Idescon toimittamat matkakortit voidaan ladata yhä uudelleen, ja niihin voidaan ladata matkoja, rahaa tai molempia. Joukkoliikenteen käyttäjät voivat ladata korttejaan palvelupisteissä ja asemilla sekä monissa kioskeissa ja kaupoissa koko alueella. Jäljellä olevaa rahasummaa tai käytettävissä olevia matkoja voidaan seurata reaaliaikaisesti. Matkakorttien avulla saadaan tarkkaa tietoa matkustajamääristä eri alueilla, mikä helpottaa liikennereittien suunnittelua.

Logistiikkajärjestelmät ja omaisuuden valvonta

Idescon tunnisteita on käytetty laboratorioissa identifioimaan esimerkiksi veripalveluiden laboratiorionäytepulloja. Tunnisteella voidaan luotettavasti identifioida tietty verinäyte. Sovellus oli aivan ensimmäinen sovellus laatuaan maailmassa ja hyvä esimerkki asiakkaan oman alansa erikoisosaamisen ja Idescon RFID-asiantuntemuksen tuottamasta uudenlaisesta sovelluksesta, joka räätälöitiin täysin vastaamaan asiakkaan tarpeita.

Idescon tunnisteita on käytetty myös roska-astioiden merkitsemiseen, mikä helpottaa jätteiden keräilylogistiikkaa. Lisäksi tunnisteita on käytetty erilaisissa säännöllisisesti huollettavissa työkaluissa, jolloin tunnisteesta on luettu ja siihen on merkitty huoltotietoja.

Muut RFID-sovellukset

Yksi RFID:n tärkeimmistä sovellusalueista on automaattinen sisäänpääsyn hallinta. Tiloihin kulkemista voidaan ohjata automaattisesti henkilökohtaisten kulkuoikeuksien mukaan. Kulkutapahtumista saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi työajanseurannassa. Mobiilitunnistusratkaisumme tuovat kulkutunnisteet puhelimiin.

Ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa tarvitaan pitkiä lukuetäisyyksiä, jotka toteutetaan kustannustehokkaimmin passiivisilla UHF-lukijoilla (Ultra High Frequency). Idescon passiiviset UHF EPC-lukijat lukevat tunnisteita esimerkiksi liikkuvasta autosta 10-15 metrin etäisyydeltä. Ne keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta lukuisissa ajoneuvontunnistus- pysäköinninhallinta- ja logistiikkasovelluksissa ja toimivat luotettavasti myös vaikeissa sääolosuhteissa.

finger

Millainen RFID-lukija kannattaisi valita mihinkin sovellukseen? Lataa ilmainen opas

arrow
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.