• Langaton RFID
  • 6LowPan (IEEE 802.15.4) -standardi
  • RFID-asennus ilman kaapeleita

Langaton RFID on nopea asentaa

Langaton logistiikkasovellus

Esimerkki langattomasta RFID-sovelluksesta, jossa ajoneuvojen kulkua portista hallitaan toimistorakennuksesta. Lukijat sijaitsevat kaukana toisistaan, joten vastaavanlainen sovellus voisi olla hankala toteuttaa kaapeliasennuksena. Door Control Unit asennettuna jokaisen lukijan yhteyteen kommunikoi langattomasti kauempana sijaitsevien laitteiden kanssa. Järjestelmänhallinta ja tietokanta ovat toimistorakennuksessa sijaitsevassa Idesco Controller Unitissa.

Kaikki Idescon UHF-lukijat ja useimmat 13,56 MHz:n lukijat voi yhdistää kaapelilla Door Control Unitiin, joka kommunikoi langattomasti.

Idescon langattomat RFID-ratkaisut

Nopea asennus

Kun kaapeleita ei tarvita, RFID-laitteiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.

Väliaikaiset tunnistussovellukset

Langattomilla ratkaisuilla voidaan tehdä väliaikaisia, siirreltäviä tunnistusjärjestelmiä esimerkiksi tapahtumiin tai rakennustyömaille.

Historialliset rakennukset

Kun rakenteita ei haluta porata tai muuten vahingoittaa, on langaton asennus paras ratkaisu. Langattomilla ratkaisuilla voidaan toteuttaa huomaamaton kulunvalvontajärjestelmä esimerkiksi historiallisiin rakennuksiin.

Langaton RFID-teknologia

Langaton tiedonsiirto RFID-lukijoiden ja päätelaitteiden välillä avaa uusia mahdollisuuksia RFID-sovelluksille. Laitteet on helppo asentaa nopeasti ilman kaapeleita, mikä säästää aikaa ja kustannuksia. Langattoman teknologian avulla voidaan rakentaa tunnistus- ja tiedonkeruusovellus myös liikkuvaan kohteeseen, esimerkiksi autoon.

Idescon langattomat tuotteet perustuvat 6LoWPan (IEEE 802.15.4) standardiin, joka on helppo ja kustannustehokas ratkaisu tiedonsiirtoon lukija- ja päätelaitteiden välillä. Järjestelmään voidaan liittää käytännössä rajoittamaton määrä laitteita. Teknologia sopiikin hyvin RFID-järjestelmiin, joissa yksittäisten lukijoiden määrä voi olla hyvinkin suuri.

Virrankulutus on matala, koska laitteet aktivoituvat vain silloin, kun ne lähettävät tai vastaanottavat tietoa. 6LoWPan (IEEE 802.15.4) -standardi toimii 2,4 gigahertsin taajuudella, jolla saadaan lähes sadan metrin tiedonsiirtoetäisyydet riippuen asennuksesta ja laitteen sijainnista. Idescon langattomissa ratkaisuissa on 6LoWPan (IEEE 802.15.4) -standardin mahdollistama korkeimman turvatason tiedonsiirron salausmahdollisuus.

Muut RFID-sovellukset

Yksi RFID:n tärkeimmistä sovellusalueista on automaattinen sisäänpääsyn hallinta. Tiloihin kulkemista voidaan ohjata automaattisesti henkilökohtaisten kulkuoikeuksien mukaan. Kulkutapahtumista saadaan tietoa, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi työajanseurannassa. Mobiilitunnistusratkaisumme tuovat kulkutunnisteet puhelimiin.

Ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa tarvitaan pitkiä lukuetäisyyksiä, jotka toteutetaan kustannustehokkaimmin passiivisilla UHF-lukijoilla (Ultra High Frequency). Idescon passiiviset UHF EPC-lukijat lukevat tunnisteita esimerkiksi liikkuvasta autosta 10-15 metrin etäisyydeltä. Ne keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta lukuisissa ajoneuvontunnistus- pysäköinninhallinta- ja logistiikkasovelluksissa ja toimivat luotettavasti myös vaikeissa sääolosuhteissa.

RFID-ratkaisuja tarvitaan kaikilla liiketoiminta-alueilla. RFID kerää ajantasaista tietoa henkilöiden, ajoneuvojen tai tavaroiden liikkumisesta ja vähentää manuaalista työtä ja virheitä. Asiakaskohtaiset RFID-ratkaisut ovat vastaus eri liiketoiminta-alueiden yksilöllisiin tarpeisiin, jotka vaihtelevat pienistä tuotemuutoksista aivan uudenlaisiin RFID-tuotteisiin.

finger

Liity Idescon uutiskirjelistalle!

arrow
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.