Idescon lukijat Oslon yliopistolliseen sairaalaan

15.01.2014

Idesco on valittu lukijatoimittajaksi Oslon yliopistollisen sairaalan uuteen kulunvalvontajärjestelmään. Järjestelmätoimittaja G4S Secure Solutions AS asensi sairaalaan kahdeksansataa Idescon 8 CD 2.0 Slim Pin DESFire -lukijaa, jotka suunnitteluvaiheessa todettiin järjestelmään parhaiten sopivaksi.

Täydessä toiminnassa olevan sairaalan kulunvalvontajärjestelmän mittava uusimisprojekti vietiin loppuun ennätysajassa. Työ aloitettiin elokuussa 2013 ja saatiin päätökseen hyvissä ajoin ennen joulua. G4S sai yliopistolliselta sairaalalta täydet pisteet kaiken sujuvuudesta. Ennakointi ja järjestelmätoimittajan tarkka suunnitelma projektin etenemisestä helpottivat myös sairaalan arkea projektin aikana.

G4S kiitteli Idescon lukijoita helpoksi asentaa. ”Asennus vei noin varttitunnin lukijaa kohti”, kertoo G4S:n tuotepäällikkö Jan Terje By. ”Idescon Slim Pin -lukija on nopea asentaa, se on ulkomuodoltaan hyvä ja sopii monenlaisiin asennusympäristöihin. Työ helpottui myös Idescon lukijoiden taakse tulevien asennuslevyjen ansiosta,” hän jatkaa. Uudet lukijat saatiin suoraan entisten laitteiden paikalle, joten asennukset saatiin tehtyä nopeasti ilman turhia häiriöitä, joita ei toimivassa sairaalaympäristössä liiemmälti kaivatakaan.

Järjestelmän kehityspotentiaali on lukijoissa

Oslon yliopistollisen sairaalan vanha kulunvalvontajärjestelmä oli tullut jo tiensä päähän. Kolmetoista vuotta sitten käyttöönotetun järjestelmän ylläpitäminen oli alkanut olla jo hankalaa. Järjestelmä päätettiin uusia kokonaan, ja uuden järjestelmän kustannustehokkuuteen ja ylläpidettävyyteen haluttiin nyt kiinnittää erityistä huomiota. Päivitysten ja järjestelmän kehittämisen tuli olla mahdollisimman helppoa. Järjestelmän täydellinen hallittavuus ilman kolmansia osapuolia oli G4S:lle tässä tapauksessa hyvin tärkeää. G4S päätyi Idescon uuden sukupolven lukijoihin, koska ne voidaan päivittää niiden ollessa paikallaan järjestelmässä, mikä helpottaa järjestelmän ylläpitoa. ”Idescon avoimen DESFire-teknologian lukijat ja niiden tekniset ominaisuudet sopivat parhaiten tarkoituksiimme, koska niiden avulla voimme parhaiten itse hallita turvaominaisuuksia, järjestelmän toimintaa ja kehittämistä”, kertoo Jan Terje By.

Helppoa ylläpitoa ja kustannustehokkuutta

Uudet, helposti päivitettävät Idescon lukijat lupaavat nyt sekä järjestelmätoimittajalle että Oslon ylipistolliselle sairaalalle kustannustehokkuutta, pitkää elinkaarta ja helppoja ylläpitovuosia. Järjestelmän ylläpitoon G4S on ottanut käyttöön Idescon DESCoder -työkalun. DESCoder on korttilukijan ja ohjelmiston muodostama kokonaisuus, jolla voi tehdä lukijoiden päivittämisessä tarvittavia konfigurointikortteja. Työkalun avulla järjestelmätoimittaja voi itsenäisesti muokata turva-avaimia ja lukijatoimintoja, ja päivittää lukijoihin uudet ominaisuudet vain konfigurointikorttia näyttämällä. Jan Terje By on tyytyväinen DESCoderiin. ”Graafinen käyttöliittymä on selkeä ja ohjelmiston rakenne on helppo oppia. Jopa monimutkaisten turvarakenteiden hallinta on yksinkertaista. Lukijoiden asetusten muuttaminen, turvatasojen ja jopa teknologioiden vaihdokset voidaan tehdä irrottamatta lukijaa seinästä, joten ei tule turhia viivytyksiä”, hän kertoo. ”Järjestelmätoimittajan ja loppukäyttäjän kannalta on hyvä, että järjestelmää voidaan hallita ja kehittää mahdollisimman mutkattomasti”, Jan Terje By sanoo. ”Se on turvallisuuskysymys, mutta järjestelmän itsenäinen hallinta on myös riippumattomuutta. Haluamme turvallisen järjestelmän, jota voimme kehittää ja ylläpitää täysin itsenäisesti”, hän jatkaa.

Oslon yliopistollinen keskussairaala (Rikshospitalet) tarjoaa valtakunnallista erikoissairaanhoitoa Norjassa.

G4S on maailman johtava turvallisuusratkaisuja tarjoava yritys, joka on erikoistunut turvaamaan liiketoimintaprosesseja aloilla, joilla turvallisuusriskejä pidetään strategisina uhkina. G4S on Lontoon pörssin suurin noteerattu työnantaja ja yritys on noteerattu myös Kööpenhaminan pörssissä. G4S toimii yli 125 maassa ja sen palveluksessa työskentelee yli 620 000 työntekijää.

Idesco kehittää luotettavia etätunnistusratkaisuja asiakaslähtöisesti. Tarjoamme ratkaisuja kulunvalvontaan, ajoneuvontunnistukseen ja muihin sovelluksiin esimerkiksi logistiikassa tai teollisuusautomaatiossa. Tuomme RFID-teknologian edut suoraan liiketoimintaasi: ratkaisumme auttavat luomaan luotettavia, helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita tunnistusjärjestelmiä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa myös tuotekehityksessä. Luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia hyödyntämällä RFID-teknologiaa yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Muita uutisia

29.05.2023

Kesän lähestyessä muistutamme edelleen, että tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen orders@idesco.fi ja tukipyynnöt osoitteeseen support@idesco.fi

Lue lisää

29.05.2023

Samat kulunvalvontatunnisteet, joilla työntekijät kulkevat joka päivä töihin, sopivat myös moniin muihin tarkoituksiin

Lue lisää

29.05.2023

Liiketoiminnan kasvu on tuonut meille kuluneen vuoden aikana uusia osaajia

Lue lisää
Asiakastuki

Evästeet verkkosivuillamme

Hyvä verkkosivuvierailija! Sitoudumme tietojesi suojaamiseen ja kunnioitamme yksityisyyttäsi. Jotta voisit jatkaa selailua eteenpäin, lue tietosuojakäytäntömme ja hyväksy sivuillamme käytettävät evästeet luettuasi ohjeet.